В Україні зміниться розмір допомоги по безробіттю: хто скільки отримає

В Україні зміниться розмір допомоги по безробіттю: хто скільки отримає

Підвищення прожиткового мінімуму в Україні з 1 липня призведе до збільшення максимальної допомоги по безробіттю на 436 грн. На підвищені виплати зможуть розраховувати близько 15% офіційних безробітних.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” розповіла начальниця управління з надання послуг населенню Держцентру зайнятості Інна Бондіні. На її думку, проблем з підвищеними виплатами “не буде більших, ніж вони є зараз”, тому що збільшення прожиткового мінімуму закладено в держбюджет.

“Відповідно до закону, максимальний розмір допомоги по безробіттю має становити не більше 4-х прожиткових мінімумів. Отже, якщо він зріс, то максимально допомога зросла, і люди отримуватимуть саме те, що їм належить”, – пояснила вона.

За словами Бондіні, максимальну допомогу в Україні на сьогодні отримують не більше 15% офіційних безробітних.

На запитання, скільки людей отримують мінімальну допомогу, представниця Держцентру зайнятості відповіла:

“Мінімальну допомогу отримує, здається, кожен п’ятий, зараз не готова сказати точно. Десь приблизно 20-25% – це 1000-1800 грн. 1000 грн для незастрахованих, 1800 грн для застрахованих осіб”.

Нагадаємо, з 1 липня сума максимальної допомоги по безробіттю зросте на 436 грн і становитиме більше ніж 9500 грн. Розмір мінімальної допомоги безробітним залишиться без змін – 1000 грн.

Читайте також  “Ми маємо дев’ять днів, щоб вpятувати життя донечки”, – батько блaгає людей дoпoмоги у пошyках сиpoвaтки від пpaвця

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело