Повідомили, скільки буде коштувати долар на початку літа

Повідомили, скільки буде коштувати долар на початку літа

Найближчим часом в Україні очікується незначна девальвація гривні. Так вважає більшість експертів. Долар плавно зростатиме і має всі шанси дійти до позначки в 27,6 грн.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

«На найближчий тиждень ми очікуємо незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку буде торгуватися через тиждень поблизу 27,55 грн. Готівковий долар буде торгуватися по 27,5/27,7 грн», – прогнозує старший аналітик «Альпарі» Вадим Іосуб.

Аналогічної думки дотримується і його колега з RoboForex Андрій Гойлов. Він прогнозує, що вартість долара може дійти до 27,65 грн/$ у першому тижні травня.

Серед факторів, які впливають на валюту, експерт виділив:

  • Нацбанк не виходить на ринок вже більше 2-х місяців;
  • активність основних гравців наприкінці місяця помітно впала. Багато з них вже провели операції і на міжбанк тепер виходять тільки в разі гострої необхідності;
  • нерезиденти за цей тиждень збільшили свої портфелі в ОВДП на 280 млн грн – до 97,53 млрд;
  • курс ВВП-варантів України на міжнародних ринках продовжує зростати, досягнувши позначки в 110,77% від номінальної вартості. Песимізму додає тільки той факт, що нерезиденти ігнорують первинні розміщення ОВДП.

При цьому не радують новини про ситуацію з держборгом. Він виріс на 1,28% і досяг 91,30 млрд доларів. При цьому «прямий» зовнішній борг піднявся на 1,69 млрд доларів – до 45,12 млрд. Поки «борговий тягар» для України знаходиться на прийнятному рівні.

Читайте також  "Українці масово скуповують долар, курс валют шалено мчить до фінальної межі": експерти про те, чи пора бігти в обмінники

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело