Курс долара в Україні досягне рекордної в 2021-му позначки: НБУ показав вартість

В Україні курс долара з 18 до 19 травня знизиться з 27,43 до 27,41 грн/$. Ця ціна буде рекордно низькою в 2021 році.

Про це йдеться в даних НБУ. Варто зазначити, що регулятор показує довідкове значення, яке ґрунтується на усереднених даних. Фактичний же курс формується внаслідок балансу попиту і пропозиції на ринку.

За даними НБУ, валові міжнародні резерви України зросли на 3,59% – до рівня у 28,00 млрд доларів. На це вплинули залучення від розміщення євробондів на 1,25 млрд доларів і зростання вартості активів у структурі резервів на 200 млн доларів. Увесь I квартал цей показник знижувався, оскільки Кабміну довелося за рахунок ресурсів Нацбанку проводити платежі на зовнішньому боргу. Тепер у регулятора стало більше можливостей для підтримки курсу гривні.

Частина експертів вважає, що вартість долара може незначно збільшиться в найближчий тиждень. Аналітик RoboForex Андрій Гойл вважає, що долар зросте до 27,95 грн/$.

Вчора активність торгів у другій половині дня помітно знизилася, тому що угоди проходили в режимі TOM (із розрахунком на наступний день). Нерезиденти вперше з початку місяця відновили покупки ОВДП на вторинному ринку. За вчорашній день вони збільшили свої портфелі на 140 млн грн – до 97,61 млрд… Вважаю, що на поточному тижні долар США до гривні зміцниться до рівня 27,95. Євро, судячи з усього, скоректується до позначки 33,55″, – спрогнозував аналітик.

Як повідомляв OBOZREVATEL, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що Україна і МВФ досягнуть домовленостей у найближчі два місяці, після чого для отримання траншу потрібно буде виконати “домашню роботу”. За його словами, до кінця 2021-го курс гривні буде “плюс-мінус стабільним”.

Читайте також  Війна в Україні набере обертів вже скоро - астролог

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело