Українцям назвали нові терміни подорожчання електроенергії: коли і на скільки злетять тарифи

Вартість кожного кВт-год електроенергії при споживанні понад 500 кВт-год на місяць може вирости вже з 1 липня. Тариф за світло становитиме 2,5 грн за кожен кВт-годину для тих, хто споживає понад 300 кВт-год. Підвищити тарифи уряд хотів ще з 1 квітня, але цей процес перенесли спочатку на травень, а потім на липень.

 

Глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко зазначив, що для тих, хто споживає більше 500 кВт-год електроенергії, тариф підвищать. Для усіх інших споживачів ціни не зміняться. Якщо у людини великий будинок і багато техніки, вона в змозі платити 2,5 грн за кВт-годину, замість 1,8 кВт-год, вважає Попенко.

Спочатку граничну кількість кВт хотіли збільшити до 300 кВт-год., але потім зупинилися на об’ємі 500 кВт-год.

Попенко вважає, що, можливо, уряд введе чотири різних тарифи:на перші 100 кВт- год в розмірі 90 коп., від 100 до 500 кВт-год – 1,68 грн, від 500 до 1000 кВт- год – 2,5 грн, і понад 1000 кВт-год – більше 3 грн. Остаточне рішення ще не прийняли, але людям звичайно ж буде вигідніше платити дешевше за менший об’єм електрики.

Крім того, влада знову заговорила про можливість повернення пільгового тарифу на перші 100 кВт-годину, за які українці раніше платили по 90 копійок. Шляхом скасування пільгового тарифу в січні держава отримала кошти для виплати боргів інвесторам за розвиток “зеленої” енергетики в країні, які становлять десятки мільярдів гривень, тому його відновлення може бути поки що невигідно державі.

Читайте також  Або аварійні відключення світла, або тариф у кілька разів більший: українців поставили перед вибором - до чого готуватися

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело