Аваков пригрозив Росії величезними втратами в разі вторгнення в Україну

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив, що Росії не варто розраховувати на легке захоплення нашої країни, адже всі підрозділи зараз набагато краще готові до того, аби давати відсіч ворогу.

Ідеться зокрема про оснащення та бойовий досвід. Таку заяву очільник МВС зробив у понеділок, 19 квітня, під час проведення інспекції на лінії зіткнення, повідомили на сайті міністерства.

“Починаючи з 2014 року – ми готуємось до наступу. Ми розраховуємо, що готовність вбереже нашу землю і наших солдат. Також розраховуємо, що у світової спільноти вистачить вміння та розуму втримати агресора від різких дій”, – зазначив Аваков.

Глава МВС повідомив, що високий рівень підготовки продемонстрували поліцейські, нацгвардійці, прикордонники та навіть рятувальники, які можуть взяти участь у ліквідації наслідків у зонах конфлікту.

“І хочу, щоб агресор зрозумів, напад на Україну не буде легкою прогулянкою, це будуть величезні втрати для того, хто вирішить зайти на нашу землю без нашої згоди”, – підкреслив міністр.

Арсен Аваков додав, що під час перевірок було встановлено необхідність низки адміністративних рішень щодо матеріального та військово-технічного забезпечення. Вони будуть ухвалені на рівні Кабінету міністрів та РНБО, аби забезпечити 100-відсоткову готовність до виконання завдань.

Нагадаємо, Аваков заявив, що Росія продовжує стягувати війська до українського кордону, і це найбільша загроза з 2015 року. Однак Україна готова до захисту рубежів від можливого вторгнення.

Читайте також  Кошеня, яке нaрoдилося з двома мoрдoчкaми, підкорює сoцмeрeжі (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело