Пільгове розмитнення авто: подробиці нових законів про євробляхи

Пільгове розмитнення авто: подробиці нових законів про євробляхи

Українцям “подарували” пільгове розмитнення

Верховна Рада прийняла закони про пільгове розмитнення авто у другому читанні. Вони стосуються легалізації авто, ввезених з-за кордону. Тобто безпосередньо авто на єврономерах.

Акцизний податок для ввезених транспортних засобів на іноземних буде розраховуватися за новою формулою, Ставка = ставка + Vе + Fе, де базова ставка залежить від кількості років, що минули з дати виготовлення транспортного засобу, величина Vе залежить від об’єму двигуна, а Fе – від його типу.

Вартість авто при цьому до уваги не береться. Ця формула діятиме протягом 180 днів після набрання чинності цим Законом виключно для автомобілів, ввезених для особистого користування. Для учасників бойових дій, які перебували в зоні АТО/ООС 90 або більше днів такий період складе 270 днів.

Відзначається, що пільговий період встановлюється тільки для військовослужбовців, які перебували в зоні АТО/ООС і добровольців, інші ветерани війни можуть використовувати передбачену законом процедуру в загальний термін (180 днів).

Отже, проект спрямований на тимчасове вирішення проблем з легалізацією старих автомобілів через обмежений термін його дії. Крім того, його норми мають зворотну силу в часі, оскільки стосуються транспортних засобів, які вже ввезені в період до 31.12.2020, тоді як зворотна дія закону в часі допускається тільки в разі пом’якшення (або скасування) відповідальності для осіб.

Від відповідальності за недотримання вимог режимів тимчасового ввезення або транзиту водія може звільнити добровільна сплата до держбюджету 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8,5 тисяч гривень. Це потрібно зробити протягом 180 днів.

Транспортні засоби (відповідно до кодів УКТ ЗЕД), на які поширюється дія проекту:

  • 8703-Легкові автомобілі, моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім моторних транспортних засобів товарної позиції 8702), включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та ін. (вагою до 3,5 т);
  • 8704-моторні транспортні засоби для перевезення вантажів (вагою до 3,5 т)
Читайте також  Співачка MARUV розлютила українців своєю витівкою. Стала на коліна перед росіянами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело