Обмеження на Великдень: чого чекати українцям з “червоних” і “помаранчевих” зон

У 2021 році православні українці відзначають Великдень 2 травня. У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли про можливі обмеження в ці дні.

Цього року Великдень співпаде по датах з травневими святами.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в питанні проведення Великодніх свят належить знайти найоптимальніше і компромісне рішення.

На даний момент для церков і храмів вже передбачені обмеження, якщо вони знаходяться в “жовтій” або “червоній” зонах. Але священнослужителі напевно буду просити пом’якшити обмеження на період Великодня.

“Ми хочемо, щоб хтось був у храмі, але з дотриманням всіх обмежень, а хтось повинен залишитися зовні. Плюс можливий формат Великодня онлайн, який був минулого року”, – сказав Ляшко.

За словами санлікаря, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв’язку із загрозливою епідемситуацією.

“Дійсно, ми можемо продовжити ці карантинні обмеження, продовжити карантин, але ми будемо виходити виключно від цифр захворюваності. І якщо у нас триватиме хвиля захворювань, то я не виключаю, що це може статися. Головне зараз-зберегти здоров’я і життя киян”, – зазначив мер.

Читайте також  Угорщина, Австрія, Чехія і Словаччина розпочнуть знімати обмеження на своїх кордонах

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело