Медики назвали п’ять продуктів, в яких міститься більше кальцію, ніж у молоці

Кальцій з віком все гірше засвоюється нашим організмом, тому в раціон потрібно додавати вітаміни і продукти, кальцію в яких вам буде вистачати. Добова норма для дорослої людини – 1000 мг, що дорівнює трьом склянках молока.

Якщо молоко не домашнє, то і користі в ньому не буде стільки, скільки хотілося б. Та й в сучасному світі багато людей і зовсім відмовилися від молочки, тому ми розповімо вам про більш корисні продукти з високим вмістом кальцію, які ви вже можете починати вживати щодня.

Лосось

Червона риба багата не тільки вітаміном D і кислотами Омега-3, але і кальцієм. У стандартній порції лосося (200-250 г) міститься 340 мг кальцію, а це третина добової норми.

Сардини
Ще одна корисна риба, яка допоможе зміцнити ваші кістки і суглоби, – це сардини. У стандартній консерві сардин міститься 370 мг кальцію. До речі, не забувайте про те, що всього дві порції цієї риби на тиждень допомагають істотно знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Зелень
У всій зелені (шпинат, листя салату, рукола, базилік, петрушка, кріп) міститься не тільки клітковина, але і кальцій. Порція весняного салату з овочами і зеленню – це просто необхідність для вашого здоров’я. За один такий прийом їжі можна отримати в середньому 300 мг кальцію.

Мигдаль
Кальцій міститься не тільки в рибі. Велика його кількість знаходиться в горіхах, зокрема, в мигдалі. Жменя цих горіхів в день заповнить дефіцит білка, корисних вуглеводів, клітковини і кальцію. У неповній склянці мигдальних горішків міститься 320 мг корисного мікроелемента.

Нут
Бобові – це також джерело кальцію. Їх потрібно додати в свій щоденний раціон. Найбільше кальцію міститься саме в нуті. У стандартній порції – близько 350 мг. Нут можна їсти як на обід, так і на вечерю. У поєднанні з салатом і червоною рибою ви заповните за один прийом добову норму кальцію.

Читайте також  Вже у квітні зростуть ціни на важливі для українців продукти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело