Вже з понеділка різко зростуть ціни: які продукти стануть дорожчими уже до Великодня та травневих свят

Вже з понеділка різко зростуть ціни: які продукти стануть дорожчими уже до Великодня та травневих свят

Цьогоріч на великодній стіл доведеться неабияк витратитися. Традиційно в травні починається сезон відпочинку на природі. У цьому році на травневі свята припадає ще й велике релігійне свято – Великдень. У православних це велике свято відзначатиметься 2 травня. Багато хто вже почав готуватися до свят. Тим більше, що ціни незабаром злетять.

За прогнозом аналітиків, незважаючи на пандемію коронавірусної інфекції чимало українців захочуть на травневі свята влаштувати пікніки. Тому, вже через лічені дні стануть дорожчати продукти, зокрема м’ясо. Вже на наступному тижні, з 12 по 18 квітня свинина стане дорожчати. Вартість в закупівлі свинини в живій вазі може скласти 43-44 грн за кг. Все через те, що виробники чекають підвищений попит серед населення перед Великоднем і травневими.
Уже з 12 квітня м’ясокомбінати приступлять до закупівлі сировини, яке продаватимуть в святковий період. Таким прогнозом поділилися аналітики, що працюють в м’ясній галузі.

Експерти прогнозують, що підвищений попит на свинину буде триматися протягом двох наступних тижнів. Оскільки в країні карантин, на травневі свята більше людей відправляться на природу смажити шашлики, тому на свинину буде попит. Примітно, що недавні дослідження продовольчої асоціації ООН показали, що ціни на продукти в Україні вважаються найнижчими.
Зокрема, в Україні 1 десяток яєць коштує в середньому за 29 гривень, в Індії вони найдешевші – 25 гривень, а найдорожчі в Швейцарії – 168 грн. Однак, в Україні можна знайти яйця і по 40 гривень. Звичайно, при проведенні таких підрахунків в ООН повинні враховувати і рівень зарплати.

Читайте також  Експерти розповіли, що буде з цінами в Україні у 2020 році на продукти та паливо

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело