Ситуація стрімко погіршується: вчені про коронавірус в Україні

В Україні погіршується епідеміологічна ситуація з коронавірусом, який шириться швидкими темпами. Про це йдеться в опублікованому прогнозі Національної академії наук України.

Науковці зазначають, що в Україні темпи поширення нових випадків коронавірусу подвоюються приблизно кожні три тижні, пише ТСН.

“Епідемічна ситуація продовжила погіршуватися стрімкими темпами за всіма ключовими показниками. Кількість нових випадків хвороби зростає темпами, що приблизно відповідають його подвоєнню кожні три тижні”, – йдеться у прогнозі НАН.

Протягом тижня у середньому щоденного виявляли 12 650 нових випадків коронавірусу. Це приблизно на 5200 випадків більше, ніж двома тижнями раніше. За один день видужувало в середньому 5240 осіб, а помирало 248. Науковці наголошують, що це на сотню більше, ніж 14 днів тому. Найбільше летальних випадків за останній тиждень на 100 тисяч населення зафіксовано у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

За прогнозами НАН, найгірша ситуація буде спостерігатися в Києві та ще восьми областях: у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Львівській, Одеській, Харківській, Хмельницькій.

Читайте також  В Іспанії арештували чоловіка за навмисне зараження людей коронавірусом

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело