Отримувала щомісяця по 8 тисяч гривень просто так: як завдяки експерименту черкащанка відкрила власний бізнес

Отримувала щомісяця по 8 тисяч гривень просто так: як завдяки експерименту черкащанка відкрила власний бізнес

Жителька села Оксана Юрченко стала першою українкою, яка у межах експерименту отримувала безумовний базовий дохід.

Гроші задарма закінчились — в Україні завершився експеримент із видачі безумовного базового доходу. Протягом року ТСН разом зі спонсором видавали черкащанці Оксані Юрченко по 8 тисяч гривень щомісяця. За цей час жінка розпочала власну справу і стала легендою в селі.

У черкаському селі Гельмязів жодна людина не трималася на язиці односельців довше, ніж мати-одиначка Оксана Юрченко. Вже рік гельмязівці теревенять про гроші, які впали на неї з неба і про те, як жінці вдалося ці гроші не проїсти.

Рік тому продавчиня із сільського магазину стала учасницею фінансового експерименту, який організували ТСН разом із підприємцем Василем Хмельницьким. Відтоді вона щомісяця отримувала від спонсора по 8 тисяч гривень щомісяця — просто так. А роботу продавчині із значно меншою зарплатою все ще боялася кинути.

За кілька місяців пішла з магазину, стару времянку перетворила на кондитерський цех, а мрію молодості — стати кондитером — на успішний бізнес. З’явилися постійні клієнти, прибутки зростали. У Гельмязові тепер чи не кожен задумався — якщо Оксані вдалося, то можливо і їм спробувати. Тут всі впевнені, що після експерименту жінка не зупиниться.

Хоча сама Оксана вагається. У неї тепер важкий вибір: надійшла пропозиція кинути власний бізнес й очолити чужий кондитерський цех. Обіцяють стабільну високу зарплату.

Вона вперше побувала у магазині з професійним кондитерським обладнанням. Варто погодитися піти на керівну посаду — і можна забути про проблеми старої духовки, брак приміщення та й взагалі усі ризики підприємства.

Читайте також  "Це жесть! Шкода і вчителів, і учнів!" Українка здивувала шкільним експериментом

З усіма цими сумнівами вона прямує на зустріч із Василем Хмельницьким, з яким не бачилися рік. Він створив власну бізнес школу, яка випустила не одного підприємця. Є типові помилки для всіх початківців, які гальмують розвиток бізнесу. Вони ще довго говоритимуть про деталі, нюанси та ризики. Фото на пам’ять — і в цей момент Оксана для себе усе вирішить. Купить перший в житті професійний міксер. А в рідному Гельмязові одразу піде дивитися потенційні приміщення для розширення бізнесу. У Оксани тепер з’явилися нова мрія — відкрити кафе із власною випічкою.

Її результат як учасниці експерименту із отримання безумовного базового доходу можна назвати одними із найуспішних в світі. За рік Оксана:

  • відкрила власний бізнес;
  • зробила ремонт у приміщенні;
  • створила робочі місця;
  • збільшила власні доходи.

“Треба мріяти, йти до своєї мети і все буде добре. У 40 років життя тільки починається, це я вже зрозуміла”, — підсумовує Оксана.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело