В Італії зникла молода українка: підозрюваного в убивстві затримали, але мама впевнена, що дочка жива

В Італії заарештували 50-річного сусіда зниклої майже п’ять місяців тому українки Христини Новак. Чоловіка підозрюють у вбивстві дівчини, яка жила із 41-річним іспанцем. Однак рідні кажуть, що жодних офіційних повідомлень від італійської поліції вони не отримували, а мама дівчини впевнена, що дочка жива.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Що сталося з Христиною
Христина Новак, 29-річна мешканка Одеси, познайомилася з іспанцем, 41-річним Айрамом Гонзалесом Негрімою. Він сам приїхав до дівчини в Україну у вересні 2020 року і забрав в Італію.

Пара почала жити разом у місті Орентано. Рідні та знайомі знали, що Христина та Айрам заручені й збиралися побратися. Сам іспанець вів невеликий бізнес, займався шкіряними виробами.

31 жовтня минулого року іспанця несподівано заарештувала поліція. Його звинуватили в незаконному носінні зброї, зберіганні краденого, зберіганні й торгівлі наркотиками. Христина також побувала в поліції, проте її відпустили, оскільки вона не була причетна до жодних злочинів.

Дівчина повернулася в будинок і вирішила нікуди не їхати, а залишитися і чекати звільнення свого нареченого. “Христина мені тоді сказала, що хоче дочекатися Айрама. Я була здивована, що його затримала поліція. Уже пізніше я прочитала й почула, що він причетний до наркотиків. Думаю, Христина теж відразу цього не знала, можливо, почала здогадуватися. Вона у мене дуже негативно ставиться до цього, для неї це неприпустимо, вона зневажає все, що пов’язано з наркотиками”, – говорить OBOZREVATEL мама дівчини Інна.

Однак на початку листопада жінка забила тривогу, оскільки Христина перестала виходити на зв’язок. Знайомі зайшли в будинок, але українки там не було. Однак її речі і документи були на місці. Тоді рідні звернулися в поліцію.

Читайте також  В Італії поблизу аеропорту стався потужний вибух (фото, відео)

Мама не вірить у смерть дочки
Італійська преса повідомляє, що 23 березня правоохоронці заарештували сусіда Христини й Айрама – 50-річного італійця, майстра тату Франческо Лупіно, який причетний до торгівлі наркотиками і зброєю. Слідчі заявили, що зібрали достатньо доказів причетності Лупіно до вбивства українки.

“Чотири місяці йшли пошуки дочки, ми повідомляли поліції про те, що цей сусід може щось знати. Христина незадовго до арешту Айрама розповіла мені, що в нього із сусідом виник серйозний конфлікт через гроші. Вона тоді сказала, що боїться Лупіно, він страшна людина. Але після зникнення дочки цей сусід постійно виступав на телебаченні, в якихось шоу, де розповідав про зникнення моєї дочки”, – говорить Інна.

За словами мами дівчини, офіційно ні поліція, ні прокуратура Італії не ставили її до відома про те, що підозрюваного затримано.

“Жодних подробиць мені не розповідали протягом чотирьох місяців. Хоча в Італії у мене є адвокат. Офіційно ніхто мені не казав, що дочка може бути вбита. А зараз раптом все це з’явилося, і я тільки й читаю все це в інтернеті. І там немає жодних посилань на офіційні джерела. Ніхто мене навіть не попередив. Я не вірю, що моєї дочки немає серед живих. Думаю, оскільки вся ця історія пов’язана з наркотиками, то Христина може бути жива. Про свої здогади я поки не хочу говорити”, – ділиться Інна.

Вона також зазначає, що в пресі з’являлася інформація про те, що нібито вона має ось-ось приїхати до Італії, щоб здати аналізи на ДНК для пошуків дочки.

“Ніхто мене нікуди не викликав. Навіщо? Там на місці залишилися її особисті речі, зубна щітка, які можуть взяти для дослідження. Тут в Україні ми теж подали заяву в поліцію про зникнення Христини. Правоохоронці приходили, просили її речі, говорили, що така процедура. Але в Італію ніхто мене не запрошував приїхати, кому потрібно розпускати такі чутки?” – дивується Інна.

Читайте також  У турецькому аквапарку струмом yбuло п’ятьох людей, серед них – троє дітей

Італійські ЗМІ пишуть, що:

підозрюваний Лупіно саме та людина, хто й підставив Айрама та здав його поліції;

за два дні до арешту між чоловіками сталася велика сварка, вони були партнерами в незаконній торгівлі наркотиками і зброєю;

Айрам звинуватив італійця в привласненні грошей, а також заявив, що хоче покінчити з незаконним бізнесом. На цьому наполягала й Христина, дізнавшись про діяльність свого нареченого;

Після сварки Лупіно приніс іспанцеві ще зброю і наркотики як компенсацію, а через кілька днів у будинок Христини та Айрама нагрянула поліція;

в їхньому будинку на горищі навіть нібито знайшли плантації марихуани

Як розгорталися події Як повідомляє pisatoday.it, після того, як 31 жовтня поліція затримала нареченого Христини, дівчина перебувала вдома. Туди прийшов Лупіно нібито поцікавитися, чи не потрібно їй чогось. Вона в цей час розмовляла з подругою з України по інтернету і не пустила сусіда. За даними свідка, чоловік був дуже роздратований.
Як із 1 на 2 листопада він проник у будинок Христини, поки невідомо. Але сліди від куль у коридорі біля задніх дверей свідчать про те, що дівчину могли застрелити саме тут.

Поліція знайшла в отворі частинки куль, які збіглися з кулею з пістолета Лупіно, з якого він рік тому застрелив собаку іспанця у всіх на очах. Окрім того, на місці інциденту знайшли сліди крові, хоча їх намагалися приховати.

Також із дому зник мобільний телефон Христини. Припускають, що Лупіно пробував заплутати сліди і вимкнув його вранці 2 листопада. А наступного дня телефон запрацював, але вже в Пізі. Поліція вважає, що так підозрюваний намагався показати, що українка кудись поїхала. Пізніше телефон вимкнувся назавжди.

Читайте також  На Прикарпатті розшукують водія-втікача, який збив пішохода і залишив помирати

Також слідчі знайшли відео з камер спостереження, на яких зафіксовано фургон Лупіно приблизно в той же час і в тому ж місці, де спрацьовував мобільний телефон Христини востаннє.

Один із клієнтів Лупіно бачив, як 3 листопада Лупіно виносив великі чорні мішки і складав їх у свій автомобіль.

Повідомляється, що Лупіно вже був судимий за міжнародну торгівлю наркотиками. Причому до цього були причетні його батько й мати. А також чоловіка притягували до відповідальності за побиття своєї колишньої дружини. Крім цього, його затримували за напад на поліцейського.

За словами мами Христини, Лупіно орендував будинок у нареченого дочки. Принаймні, саме так їй говорив Айрам. “У Лупіно живуть четверо дітей, яких Христина іноді підгодовувала. Колишня дружина Лупіно наркоманка, зараз він живе зі співмешканкою”, – каже Інна.

Айрам досі запевняє маму українки, що не знає, де її дочка. “Думаю, там усе пов’язано з цими наркотиками та його махінаціями. Я не знала про це, Христина могла лише здогадуватися, але мені не говорила”, – зітхає мама.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело