Жінкам з дітьми до 3-х років і вагітним в Україні хочуть дозволити працювати вночі

Тоді як скоро в Україні введуть електронні трудові книжки, сьогодні, 15 березня, члени Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під час засідання розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей у сфері праці №4174. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.
Під час обговорення зверталася увага на те, що в українському законодавстві не визначено поняття “домашня робота”.

“Цей вид діяльності не враховується в процесах бюджетування, поглиблює існуючий гендерний розрив у оплаті праці жінок і чоловіків.

Законопроєкт розроблений з метою забезпечення рівних можливостей в сфері праці для працівників із сімейними обов’язками і осіб, що виконують домашню роботу, а також зменшення гендерного дисбалансу на ринку праці”, – йдеться в повідомленні.

Проєктом, зокрема, пропонується доповнити Кодекс законів про працю України положеннями про роботу працівників з сімейними обов’язками і осіб, що виконують домашню роботу і визначити положення про те, що не допускається залучення до робіт у нічний час, до позанормових робіт і робіт у вихідні дні і направлення у відрядження вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років, без їх письмової згоди. На відміну від чинної на цей час повної заборони.

Комітет прийняв рішення на наступному засіданні заслухати автора законопроєкту.

Читайте також  За добу кордон перетнули 18,4 тисячі осіб

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело