“Її вже пакували в мішок”: дівчина, яку вважали загиблою в автотрощі у Польщі, дивом вижила та бореться за життя

“Її вже пакували в мішок”: дівчина, яку вважали загиблою в автотрощі у Польщі, дивом вижила та бореться за життя

27-річна дівчина, яка сильно постраждала у смертельній ДТП тернопільського рейсового автобуса “Познань-Херсон”, Анастасія Кочеткова із Кам’янця-Подільського вважалася шостою загиблою, проте, на щастя, її врятувала пильність одного із санітарів, що працювали на місці події. Дівчина була без свідомості, а її тіло, яке було до невпізнання понівеченим, говорило про те, що шансів вижити у неї майже не було. Тож її вже збиралися разом з тілами інших загиблих забирати з місця ДТП, але в цю мить один із санітарів відшукав в неї слабкий пульс. Попри численні травми Настя боролася за життя.

Зараз на лікування і реабілітацію дівчини потрібно €500 тисяч, – пише “Газета.ua”.

“Настя є дочкою моєї сестри. Торік поступила на навчання в Польщу. Не розповідала на кого, хотіла зробити нам сюрприз. Має економічну освіту. 5 березня подзвонила, що їхатиме в Україну. Пообіцяла скинути у вайбер, яким автобусом і о котрій годині. І все. Ніяких координат не було. Зв’язку теж. Наступного дня, десь о 12 годині, ми дізналися про ДТП з українським автобусом. В ньому їхала наша Настя. Істерика в сестри, і в мене. Не знаємо, що там. Дзвонили кожні 5 хвилин в наше посольство, там ніякої інформації не давали. Лише завдяки Альбіні Гуменюк, яка координує рух допомоги, вдалося з’ясувати, що вона жива. Виявилося, що на місці аварії Настю вже пакували в чорний мішок. Але санітар почув в неї пульс. Ми йому дуже вдячні”, – розповіла тітка Катерина Шоломінська.

Анастасія перебуває в реанімації госпіталю Перемошля. Вона в медикаментозній комі.

Читайте також  У Польщі двоє братів з України загинули у ДТП

“Насті видалили гематому в мозку. Дві перші операції зробили за гроші спеціального польського фонду. Він оплачує перші дні перебування всім пацієнтам, не залежно, звідки людина. Але подальше лікування треба оплачувати самому. У Насті роздроблене обличчя, ніс. Треба негайно оперувати, бо кістки почнуть зростатися, тоді треба буде все ламати. Таку операцію робитимуть в іншому місті. На неї потрібно 60 тисяч євро. Через критичний стан Настю поки що не можна транспортувати. Усе лікування з реабілітацією буде коштувати в середньому 500 тисяч євро. У Насті є страховка, але вона найдешевша, на 40 тисяч злотих. Це близько 10 тисяч євро. Їх вистачить на якихось два тижні. Тому ми звертаємося за допомогою до людей, до нашого уряду. Сестра Настю виховувала сама. Вона дуже талановита і хороша дитина. Знає англійську і польську мови. Вона, як блогера, відома багатьом людям. Добра і щира, навіть по фото це видно”, – каже Катерина Шоломінська.

Реквізити для допомоги: карта Приватбанку: 5168 7573 4476 1715 (мати Стадніченко Ірина Олександрівна).

Нагадаємо, що аварія сталася близько другої години ночі 6 березня біля міста Ярослав (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) у Польщі. Водій автобуса Познань-Херсон чомусь не впорався з кермуванням, пробив огорожу й злетів з естакади на узбіччя. Автобус перевернувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє – водії. В аварії загинуло п’ять осіб.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело