Залишаємо десять: українці вигадали як привести до ладу школи і заспокоїти вчителів

У багатьох областях України вже послабили карантинні заходи і діти повернулися до “живого” формату навчання, сидячи за партою в школі, а також у дитячих садочках. Деяких батьків і педагогів не влаштовують новини про те, що в класах постійно з’являються нові проблеми на фоні конфліктів дітей і вчителів. Саме тому від глави держави чекають жорстких рішень.

Так, українського президента просять указом скоротити допустиму кількість учнів у класі. Цікаво, що в деяких випадках, у президента просять, скоротити клас всього до 10 осіб. Як такі маніпуляції виглядатимуть насправді – поки незрозуміло.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій. Автором звернення виступила Наталія Бойко.

“Час від часу в засобах масової інформації з’являється інформація про неприпустиму поведінку вихователів закладів дошкільної освіти, вважаємо однією з таких причин переповненості груп, передбаченої чинним законом України про дошкільну освіту, а саме: для дітей віком до одного року – до 10 осіб; для дітей віком від одного до трьох років – до 15 осіб; для дітей від трьох до шести (семи) років – до 20 осіб; різновікові – до 15 осіб; з короткотривалим і цілодобовим перебуванням дітей – до 10 осіб; в оздоровчий період – до 15 осіб; в інклюзивних групах – не більше трьох дітей з особливими освітніми потребами, тому просимо на законодавчому рівні зменшити на 30% наповнюваність дітей та не допускати переповнення в цих групах.”, – пише Наталія Бойко.

Для того щоб глава держави дав офіційну відповідь, дана петиція повинна за 100 днів зібрати 25 тисяч підписів. Зараз же її підписало всього кілька десятків громадян.

Читайте також  Через вакцинацію можуть виникнути конфлікти між вчителями та батьками, - експерт

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело