Винні заробітчани: глава МОЗ пояснив, звідки взявся британський штам COVID-19 в Україні

Винні заробітчани: глава МОЗ пояснив, звідки взявся британський штам COVID-19 в Україні

В Україні вже зафіксовано два випадки захворювання британським штамом коронавірусу. Обидві людини з підтвердженим діагнозом перебувають в Івано-Франківській області.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів виданню “Страна”, пишуть Версії з посиланням на Галицькі Гроші.

“Ми зафіксували в Україні два випадки британського штаму, обидва в Івано-Франківській області. Ці випадки виявили й були підтверджені в Україні буквально декілька днів тому. Ми постійно відправляємо в лабораторію зразки, щоб розкласти вірус на ДНК – так і виявили мутації вірусу. У нас в країні цим займаються в Інституті мікробіології, а також в Інституті епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л. В. Громашевського. Крім цього, ми відправляємо зразки за кордон в клініку “Charité”. Зараз відправили ще й в Лондон “, – розповів Степанов.

Він уточнив, що люди, у яких діагностували британський штам коронавірусу, привезли в Україну вірус з-за кордону. Степанов пов’язує це з тим, що в західних областях країни розвинена трудова міграція.

Зараз обидва хворих госпіталізовано.

Степанов також розповів, яку клінічну картину має британський штам коронавірусу.

“Цей штам вражає велику кількість людей, поширюється в три рази швидше, ніж звичайний штам коронавірусу, також вражає центральну нервову систему. У вірусу інша клінічна картина. Симптоматика: нудота, тобто, ураження шлунково-кишкового тракту. У хворих також спостерігається роздратування, панічні атаки, слабкість до такої міри, що людина не може навіть сам поправити ковдру “, – зазначив глава МОЗ.

Читайте також  Удвічі збільшила квоти: Чехія спрощує умови працевлаштування для українців, деталі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело