COVID-19: Дочка 2 тижні тримає тіло своєї матері у вітальні, бо не може її поховати

Її матір померла ще 19 лютого
В Італії жінка не може поховати свою матір, через те, що всі кладовища заповнені жертвами коронавірусу. Так, вона змушена тримати тіло покійної у труні у вітальні власного будинку.

Про це повідомляє видання The Sun.

Жінку звати Джузі Ла Мантії. Її попросили потримати тіло її матері у будинку, бо через коронавірус немає місць на цвинтарі.

Жінка проживає в італійському місті Палермо, що на Сицилії.

Її матір померла ще 19 лютого. У похоронному бюро їй сказали потримати тіло вдома, бо немає місць на кладовищах. Після того, як пройшло 12 днів, вона почала хвилюватися.

“Ми думали, це лише справа одного чи двох днів, щонайбільше. Начебто цього часу досить, щоб організувати поховання. Але минали дні, ніхто не приходив забрати труну. Моя сім’я пропонувала різні рішення. Наприклад, поховати тіло на інших цвинтарях. Але нам сказали, це неможливо через надзвичайну ситуацію, спричинену коронавірусом. Ніде немає місця. Навіть не можна гідно померти в цьому місті”, – розповіла жінка.

Реальність на кладовищі у Палермо жахлива: сотні трун чекають через відсутність могил протягом місяців, коли пандемія пронизала острів. Мер Палермо Леолука Орландо взяв участь у боротьбі з відсутністю поховань на кладовищах міста та підписав новий захід щодо вивезення старих трун, щоб звільнити місце. Якщо труни були поховані 25 років тому або раніше, вони будуть ексгумовані, а останки покладені в костню – це будівля, де зберігаються скелетні останки, або їх кремують відповідно до побажань сімей.

Читайте також  Пoмepла найстаріша жінка жінка Європи – уродженка Італії

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело