Тернопільським школам обіцяють винагороду за “заморожених” дітей – “Скажіть мені, що це неправда!”

Тернопільським школам обіцяють винагороду за “заморожених” дітей – “Скажіть мені, що це неправда!”

В яких саме школах економлять тепло на дітях

На Тернопільщині голова ОТГ нібито пообіцяв винагородити директорів тих шкіл, які витратять найменше газу на опалення. Про це у спільноті «Підслухано на Тернопільщині» у соцмережі Facebook написав місцевий мешканець Роман Довбенко.

«До мене доходять чутки від батьків учнів різних шкіл нашого ОТГ про те, що наш голова пообіцяв фінансову винагороду директорам тих шкіл, в яких погодяться використати менше кубів газу…», – повідомив він, додаючи, що хотів би з’ясувати, чи може це бути правдою.

Крім того, він цікавиться, в яких саме школах економлять тепло на дітях та чи в директорів у кабінетах так само тепло/холодно, як у класах?

«Дуже хочеться, щоб інформацію хтось зараз спростував, але якщо ж хтось підтвердить, тоді я готовий завтра/післязавтра піти з камерою та електричним термометром по школах, для перевірки та фіксації, щоб в подальшому ми написали колективні заяви у відповідні органи та захистили наших дітей!», – додав він.

«Перевіряти треба. Бо на чинуш більше йде світла і газу, як на дітей», «Громада має знати, скільки з їхніх податків з бюджету йде на утримання чиновників і бюрократів. Буде цікаво знати, скільки йде на опалення і світло, і в яку суму обходиться ця вся братія. Яку кількість використовує громада і яку кількість використовує чиновники», – підтримали його земляки.

«Менше збирати чутки треба. При таких коливаннях температури, як зараз, завжди можна зекономити на опаленні. А ви що, спеціаліст у галузі теплоенергетики? Ви знаєте, який тепловий режим має бути у школах і садочках?», – не згодні з ним інші.

Читайте також  У МОН розглядають можливість навчання дітей у школі з 5 років – Шкарлет

«У селах по школах є 12 градусів і менше напевно – хто його знає, скільки. Батькам йти в школу не можна. А після неділі в школі взагалі дубар – бо хто там на вихідні палить нормально? Чи я пишу неправду?», – розповідають батьки школярів.

«Це не чутки, а багатьом школам дають так званий ліміт на кожен день. Наприклад, на нашу сільську школу дали 70 кубометрів на добу, якщо використають більше – штраф. Цих кубів заледве вистачить, щоб напалити в приміщенні, а коли мороз, то їх взагалі не хватає. А самі в районній адміністрації вікна відкривають, бо їм жарко», – додають вони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело