Степанов: російську вакцину ніхто реєструвати не буде, можете істерити

Російська вакцина “Супутник V” із недоведеною ефективністю проти коронавірусу в жодному разі не буде зареєстрована в Україні.

Максим Степанов відкинув можливість реєстрації "Супутника V"

На цьому наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу, який транслювався на YouTube-каналі Кабміну. Він зазначив, що ніякі обурення певних політичних сил, котрі просувають препарат із РФ, не змінять думку уряду.

“Одна політична сила просто влаштувала якусь істерію щодо реєстрації російської вакцини “Спутник V”. Одразу можу сказати – можете істерити ще дуже довго. Ніхто російську вакцину в країні реєструвати не буде”, – запевнив Степанов.

Нагадаємо, раніше народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що наприкінці грудня харківська компанія “Біолік” нібито подала на реєстрацію в Україні російську вакцину від коронавірусу “Супутник V”.

Пізніше “Біолік” підтвердила, що подала заяву в Міністерство охорони здоров’я України на реєстрацію “Супутника V”. Водночас зазначений препарат не пройшов усі етапи клінічних випробувань, тому не визнаний ефективним у боротьбі з пандемією.

Читайте також  Чому влітку загострюються ЛОР-захворювання і як цьому завадити. Поради лікаря

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело