Заблукалий в горах турист зі Львова втратить кілька пальців – “Відпочинок вдався”

Хлопець зі Львова, якого ще 14 січня заблукав у Карпатах і проблукав на морозі півтори доби, втратить кілька пальців.

Про це повідомили в опіковому відділенні 8-ї міської клінічної лікарні, передають у спільноті «Варта 1» у соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що 25-річному хлопцеві, якого врятували на карпатській вершині Піп Іван Мармароський, лікарі вирішили ампутувати кілька пальців на правій нозі.

За словами завідувача опікового відділення Василя Савчина, ліва нога постраждалого в кращому стані.

«У чоловіка стоїть питання ампутації трьох пальців на нозі. На лівій стопі ситуація краща, вона ще «відходить». Чоловіку максимально призначили лікування, та все ж ампутації не уникнути», — наголосив він.

Наразі постраждалий почувається задовільно, однак йому психологічно важко сприйняти неприємну новину. При цьому він розуміє, що операція необхідна.

«Відпочив… Який дурень зимою йде сам в гори?», «Відпочинок вдався на всі 100%, враховуючи вартість операції. Через дурість!», «Мізки у нього відморожені», «Слава богу, що живий! Пальці то таке…. Буде обережніший надалі», – пишуть львів’яни у коментарях.

«Є фільм на реальних подіях, де турист любив лазити по горах на самоті. Поки йому руку валуном не причавило і йому прийшлося самому її відпилювати. Після цього він завжди був на зв’язку чи не сам ходив. Так от, цей фільм треба всім таким горе-туристам дивитися. І розуміти, що гори – то серйозно», – додає дехто.

Читайте також  Мама зі сльозами на очах поговорила з сином: в Карпатах знайшли маленького хлопчика

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело