Вакцина від коронавірусу з’явиться в Україні у вільному продажу: глава МОЗ розкрив нюанси

Легальна вакцина від коронавірусу з’явиться в продажу в Україні. Ті, хто не хоче чекати своєї черги на вакцинацію, зможуть придбати вакцину і зробити щеплення позачергово. Однак у вільному доступі вакцина від коронавіруса з’явиться в Україні не раніше літа цього року. Такий прогноз дав глава МОЗ України Максим Степанов.

“Якщо говорити про появу вакцини від коронавірусної хвороби на комерційному ринку в достатній кількості, думаю, що до літа з’являться легальні поставки вакцини”, – говорить міністр охорони здоров’я.

При цьому він нагадав, що згідно з національним планом вакцинації, всі українці повинні отримати безкоштовне щеплення від коронавірусу. При цьому встановлена черговість вакцинації для різних груп населення. Першими отримають вакцину медики, потім люди похилого віку, військові на передовій і всі ті, хто належить до груп ризику.

При цьому людям, які не належать до груп ризику і не мають супутніх захворювань, робитимуть щеплення останніми. Орієнтовно до них черга може дійти лише в кінці 2021-на початку 2022 року.

Проте, якщо вони не хочуть чекати так довго і мають у своєму розпорядженні достатньо коштів для покупки вакцини, то вони зможуть собі її придбати у відкритому доступі за гроші.

Нагадаємо, в Україні дуже мало місць, придатних для зберігання вакцини від коронавірусу. В основному це можуть робити лише приватні компанії, і то не всі. Адже для зберігання вакцини потрібна температура близько -80 градусів за Цельсієм.

Читайте також  Моторошна ДТП на трасі Ковель-Луцьк: в аварії загинув відомий баскетболіст

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело