Коронавірус можна зупинити: лікарка розповіла про дієвий метод

Коронавірус може розвиватися стрімко, але зупинити його розмноження реально, якщо діяти швидко. В першу-другу добу захворювання людині потрібно ввести антитіла.

Йдеться про імуноглобулін. Цей препарат вже понад 50 років застосовується при різних вірусних захворюваннях, він безпечний і довів свою ефективність.

Про це розповіла “Фактам” доктор медичних наук, імунологиня Віра Казмірчук.

“Щоб отримати імуноглобулін, для однієї партії препарату беруть кров тисячі донорів, обробляють її спеціальним чином і отримують набір антитіл проти різних вірусів, зокрема, коронавірусів. Тому що цей клас вірусів для людини не новий. З ним ми щорічно зіштовхувались в період, коли люди хворіють респіраторними захворюваннями. Крім того, у імуноглобуліну є здатність боротися з будь-яким вірусом, навіть невідомим. Йому це вдається”, − сказала лікарка.

Віра Казмірчук каже, що аби одразу призупинити коронавірус і не дати розвинутися ускладненням, потрібно використовувати імуноглобулін на догоспітальному етапі. Вводять його внутрішньом’язово, у другій половині дня. Тривалість курсу імуноглобуліну залежить від стану пацієнта і може бути від двох до п’яти днів, а дозу розраховують залежно від ваги людини.

“Я не раз говорила, що профілактичне застосування імуноглобуліну може захистити лікарів від зараження, полегшити перебіг хвороби. А якщо лікар все ж заразився, не дати розвинутися ускладнень. Але забезпечити медиків імуноглобуліном необхідно за рахунок держави, тому що препарат цей недешевий”, − додала імунологиня.

Читайте також  “Я не переживу цю ніч”: Учасник популярного телешоу скинув 155 кг і помер від …

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело