Мертві з живими хворими на коронавірус в одній палаті: в одеській лікарні заявили про нестачу медиків

В одеській лікарні, де приймають інфікованих коронавірусом, відреагували на скандал, який спалахнув напередодні: до Мережі потрапили фото, на яких тіла померлих пацієнтів кілька годин лежать в одній палаті з живими.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 3 грудня.

Фотографії оприлюднили волонтери, до яких постійно звертаються по допомогу родичі пацієнтів. Кажуть, люди помирають просто у загальних палатах через нестачу кисню, а ще через брак лікарів. Тіла мертвих нікому забирати, бо не вистачає навіть санітарних працівників. Критично у закладі не вистачає медперсоналу, особливо потребують реаніматологів.

“За добу ми приймаємо по 50 пацієнтів – це дуже велике навантаження. Пацієнти панікують, персонал панікує. Дійсно, пацієнти вмирають, персонал не завжди встигають все вчасно зробити. Є такі моменти, коли вмирають кілька пацієнтів одночасно”, – розповіла заступниця директора з медичних питань лікарні №5 Людмила Бірюкова.

Це неабияк обурило родичів хворих, які почали прориватися всередину лікарні, аби передати медикаменти і побачитися з пацієнтами. Медикам довелося звернутися за допомогою до нацгвардійців. Лікарню взяли під охорону.

“Зрозумійте, якй психоемоційний стан тих людей, які приїхали за допомогою до лікарні, які чекають лікаря, аби той допоміг. А натомість вони спостерігають за людьми, які помирають кожного дня”, – каже Іван Кудрявський, родич пацієнта.

Як повідомлялося, в Одесі не вистачає лікарів у опорних лікарнях. У деяких випадках лікарі інфікуються коронавірусом і закривають цілі відділення. Наприклад, в лікарні № 5 хворіють лікарі і тому закрили два відділення. Ще одне відділення закрили в лікарні № 8. У місті існує велика проблема з анестезіологами і реаніматологами.

Читайте також  Потоп на Прикарпатті: ріки затоплюють села, зносять будинки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело