Брешія, сім’я заражає баданте і викидає її на вулицю. Абсурдна історія Олени

Категорія домашніх робітників – опікуни, домашні помічники, співробітники загалом – серед найбільш постраждалих від Covid-19. Не лише з точки зору втрачених робочих місць: багато робітників чоловічої та жіночої статі раптом опиняються позбавленими доходу, житла та можливості повернутися додому через перекриття кордону, але й з точки зору здоров’я.

Майже завжди наймаються нелегально, із зарплатою  4 євро на годину нижче доходу від громадянства, якщо вони захворіють на Covid-19, ці працівники змушені проходити нелюдське поводження з боку сімей, в яких вони працювали.

Оскільки проблема представлена ​​не лише політичними та адміністративними органами, включаючи укази безпеки, але й поведінка самих “роботодавців”, які, скориставшись шантажем щодо співробітників, перетворюють їхні умови життя на не людські і часто їх шантажують та кидають.

USB Domestic Work щодня отримує десятки звітів з усієї Італії. Є люди, які, як це сталося в Палермо, просять заражену покоївку платити оренду, щоб залишитися накарантині в будинку, і ті, хто наполягає на поведінці, яку навряд чи можна визначити як жорстоку.

Як це сталося з Оленою, яка приїхала з України до Брешії, щоб працювати вихователем, незважаючи на те, що вдома здобула спеціальність медика, наркозиста та реаніматора. Вимушена  емігрувати до Італії в пошуках кращого життя.

Олена знаходить роботу в родині з Брешії. Ніякого договору, ніяких прав, шість людей, про яких потрібно піклуватися. Вони просять у неї серологічний тест, який вона проводить без проблем. Однак виявляється, що Covid-19 заражена вся родина. Олена також захворіла, але лікування від неї немає навіть у італійських колег, і лише після великої наполегливості, коли її стан погіршується, її відвідують. Їй потрібна госпіталізація та допоміжна вентиляція, але ніхто їй не викликає швидку допомогу. Виснажена, вона виходить з дому, шукаючи допомоги. На вулиці вона валиться на валізу, падає і непритомніє.  Перехожі викликають  швидку допомогу, від якої їй відмовили “роботодавці”.

Читайте також  Мер провчив людей, які залишили сміття в лісі!

У лікарні їй дають жовтий код, незважаючи на те, що вона у важкому стані. Це іноземець, який не в порядку: податковий кодекс на посвідку на проживання не дійсний, він зареєстрований у паспорті, але в досьє про госпіталізацію написано, що вона не є громадянином ЄС і має звичайний дозвіл на проживання. Справжня бюрократична лотерея, з якої з’являється остаточна відповідь: підпільна. Для неї немає вентиляції, інфікованої родиною, де вона працювала нелегально.

Погіршення її стану зрештою змушує її госпіталізувати до реанімації: протягом трьох днів у стані непритомності життя Олени висить на волосинці. Як тільки вона одужує, лікарня видає їй рахунок: вона повинна заплатити за лікування, яке вона проходить.

Іноземка, робітниця / рабиня без сім’ї та без дому, ризикує своїм життям за свої гріхи, і врешті-решт отримує рахунок, навіть якщо у неї немає грошей. Проте в Італії стаття 32 Конституції гарантує безкоштовну медичну допомогу малозабезпеченим.

USB Domestic Work просить компетентні органи вирішити справу Олени, а також увагу до тисяч опікунів, домашніх помічників, які за ніч були безробітними та переслідувались недобросовісними родинами. Як вчить випадок Олени.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело