Якщо ви вже перехворіли: медики розповіли, як довго зберігається імунітет до коронавірусу

Медики і вчені недавно провели дослідження у США в якому визначили, як довго зберігаються антитіла в організмі людини після того як вона перехворіла на COVID-19. У дослідженні пацієнтів з коронавірусом легкого та помірного ступеня тяжкості вчені з США встановили, що рівень антитіл до вірусу залишався стабільним протягом п’яти місяців.

З одного боку, це не дуже довго, з іншого — все ж суперечить попереднім дослідженням, які припускали, що нейтралізуючі антитіла можуть ослабнути всього через вісім тижнів.

Вчені Школи медицини Ікана Медичного центру Маунт Сінай в Нью-Йорку провели скринінг 72 401 людей, з яких 30 082 людини дали позитивний результат на коронавірус, багато з яких мали помітну відповідь антитіл IgG. Автори роботи вивчили цю когорту, щоб проаналізувати тривалість життя й ефективність антитіл до SARS-CoV-2.

Використовуючи аналіз, в якому зв’язування білка SARS-CoV-2 приблизно корелює з нейтралізацією вірусу, вони оцінили нейтралізуючі ефекти антитіл.

Для оцінки тривалості реакції антитіл автори вибрали 121 донора плазми. У цих пацієнтів вони виявили стабільні титри антитіл протягом приблизно п’яти місяців. Це суперечить висновкам інших дослідників, які відзначили, що відповідь антитіл не має великої тривалості.

 

Дослідники підкреслили, що антитіла не гарантують повний захист від коронавірусу, але зменшують шанси повторного інфікування і можуть послабити хворобу.

Читайте також  “Поїли в школі і…”: Більше 40 дітей потрапили до лікарні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело