“І не мамкайте”: мер Львова про повернення школярів до навчання

Андрій Садовий виклав у соцмережах пост, де дитина наполягала продовжити карантин в місті.(Портал Всеосвіта).

Поки школи готуються знову поновити навчання, деяким учням у Львові так сподобалося на канікулах, що вони забажали не повертатися до освітнього процесу. Так, міський голова Львова Андрій Садовий виклав на своїй сторінці у фейсбук скриншот, де дитина прохає його продовжити карантин і… скасувати навчання.

На повідомлення одного з учнів чи учениці мер відреагував із жартом, написавши:

Мені не “жалко”, але з понеділка всі школи Львова повертаються на навчання. І не мамкайте! – прокоментував фото депутат.

Підписники підтримали рішення міського голови. Мовляв, сидіння на карантині це повна деградація особистості, адже дітям потрібна школа, навчання та спілкування:

Супер, так і має бути, діти повинні ходити до школи! Здоров’я всім! – прокоментувала Люба Олійник.

Проте не обійшлося й без суперечностей:

Я також за те, щоб моя донька ходила до школи, але трохи побоююсь. Тут люди взагалі про це не думають, а в декого й взагалі свято. Не переживаєте? – прокоментував один із підписників.

Заступниця голови з гуманітарних питань міста Львова Галина Слічна повідомила, що освітній процес міста відновлять із 2 листопада:

З понеділка школи міста відкриються і діти приступлять до навчання. Робота в школах буде у такому ж форматі, в якому ми починали працювати у вересні: якщо в класах серед учнів чи серед працівників школи виявлять хворого, то навчання тимчасово зупинимо.

Пані Слічна також наголосила, що працюватимуть і дитсадки.

Нагадаємо, що із 2 листопада освітній процес розпочнуть школи Харкова, Сум, Миколаєва та Рівного, проте в Тернополі, який належить до «червоної зони», чекати кінця тижня не стали й дозволили школам розпочати роботу раніше.

Читайте також  “Заборона проведення лінійок”: у Міносвіти готують шкільний пeрeвoрoт

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело