Цьогоріч в Україні очікуються чотири штами грипу — РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що, за прогнозами Міністерства охорони здоров’я, цьогоріч в Україні очікуються чотири штами грипу.

 


Він зауважив, що в умовах сезонного зростання кількості хворих на грип, що відбуватиметься на тлі епідемії коронавірусної хвороби, лікарні мають забезпечити необхідну кількість насамперед дитячих ліжок.

Про це він сказав під час чергової селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій з питань запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє сьогодні, 16 жовтня, сайт РНБО.

Данілов нагадав, що упродовж останніх років у лікарнях з діагнозом “грип” перебували 280 тисяч осіб, серед яких 65% — діти. Він також акцентував на необхідності вжиття заходів до забезпечення надійної роботи апаратів ШВЛ в умовах низьких температур.

Нагадаємо, у Центрі громадського здоров’я (ЦГЗ) пояснили, що грипом і новим коронавірусом COVID-19 можна заразитися одночасно. Водночас за умови одночасного зараження існує ризик тяжкого ураження легенів, складного перебігу хвороби і навіть смерті.

Читайте також  "Чоловіків із хворобами призвуть в армію, після цієї повістки військкомат забере всіх громадян": мобілізація розгортається

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело