На Подолі втілили найсміливішу мрію Зеленського: “30 метрів”

1 жовтня – Всесвітній день вегетаріанства, і в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України – майже 30 метрів! Готували “гіганта” на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

“Мета заходу – пояснити киянам, що не правильно забирати життя у тварин, заради потреб нашого апетиту. Нам важливо навчити людей дивитись ширше: вегетаріанство та веганство тісно пов’язане з турботою про довкілля та клімат планети. Більше людей відмовиться від м’яса – менше буде обсягу шкідливого для планети промислового тваринництва. Куштуючи сьогодні нашу веганську шаурму, по-перше, ми приносимо своє співчуття тваринам, а по-друге, знайомимо зі смачною та корисною веганською кухнею”, – розповів один із організаторів акції Павло Вишебаба.

27-метрова смакота потрапила до Національного реєстру рекордів України. Місце приготовування – біля пам’ятника Григорію Сковороді – організатори обрали не випадково: вважається, що видатний філософ та мандрівник був вегетаріанцем.

“Нині на наших плечах важлива місія – донести до кожного громадянина про непростий стан екології та запропонувати шляхи вирішення. Наприклад, проблема управління відходами у Києві складна та багатошарова. У столиці обов’язково має бути побудований сучасний завод з переробки та утилізації побутових відходів. Такий, що працює за останніми світовими технологіями та зовсім не шкодить довкіллю”, – пояснив Павло.

Рекордну шаурму розрізаи та пригощали перехожих.

Читайте також  Коса завдовжки в 12 метрів: в Україні зафіксували новий рекорд

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело