Несподівано: названо 8 найбрудніших місць в будинку, про які ви не здогадувалися

Як правило, ви повинні очищати або дезінфікувати ці області один-два рази на день.

Незважаючи на те, що існує ряд місць в домашньому господарстві, які, безсумнівно, вимагають очищення і дезінфекції – наприклад, туалети, стільниці та підлоги, – стільки ж місць залишаються непоміченими.

Часто це ділянки з високим ступенем дотику або місця, в яких за своєю природою збираються бактерії, бруд і сажа через те, як часто вони використовуються.

Як правило, ви повинні очищати або дезінфікувати ці області один-два рази на день, – каже Керолайн Форте, директор лабораторії побутової техніки та засобів для чищення Інституту належного прибирання. Форте каже, що наступні 8 місць, ймовірно, потребують вашої уваги.

Дверні ручки

Це може здатися очевидним, але як часто ви дійсно чистите дверні ручки? Найпростіший спосіб вирішити цю проблему: витріть видимий пил сухою тканиною. Зробіть пінистий розчин, протріть ручки і змийте засіб. Видаліть всі залишилися бактерій за допомогою дезинфікуючого засобу.

Вимикачі
Ви коли-небудь замислювалися про те, скільки разів ви вмикаєте і вимикаєте світло? (Відповідь: багато – особливо якщо діти люблять залишати їх включеними, а ви завжди їх виключаєте.) Щоб позбутися від усього цього бруду, регулярно протирайте вимикачі світла серветкою.

Змішувачі


Подумайте про всі речі, до яких ви торкаєтеся, перш ніж включати кран. Почніть з найкращого засобу для чищення, потім продезінфікуйте його. Дайте йому постояти п’ять хвилин, потім протріть тканиною з мікрофібри.

Пульт дистанційного керування
Практично всі чіпають пульти дистанційного керування, будь то телевізор або стельовий вентилятор. Щоб очистити їх, почніть з вилучення батарей і закрийте кришку. Потім змочіть тканину миючим засобом і проведіть по всьому пульту, приділяючи особливу увагу проміжкам між кнопками. Для будь-яких вузьких канавок використовуйте ватний тампон – тільки будьте обережні, щоб рідина не потрапила на елементи управління.

Читайте також  Франківський восьмикласник лякав учителів, що він похресник "Долара", – директорку школи №13 заслухають на сесії міськради

Якщо між кнопками застрягли якісь крихти, обережно видаліть їх зубочисткою. Нарешті, витріть пульт безворсовою тканиною і замініть батарейки. Вуаля! Ви готові до вечора кіно.

Перила
Ви, ймовірно, торкаєтеся поручнів кожен раз, коли піднімаєтеся і спускаєтеся по сходах. Щоб продезінфікувати, витріть весь видимий пил і сміття і нанесіть дезінфікуючий засіб на верхню частину, бічні сторони і будь-які інші області, які можуть захоплювати руки.

Електроніка
Електроніка складна, тому що вимагає особливої ​​уваги, щоб уникнути перевантаження панелей управління і пошкодження машин. ЖК-екрани також вимагають особливої ​​уваги, оскільки певні чистячі засоби можуть завдати непоправної шкоди. Завжди перевіряйте інструкцію користувача – якщо у вас її немає, виробники часто розміщують цю інформацію на своїх веб-сайтах.

В цілому, проте, ви можете безпечно очистити місця, яких сильно торкаються, такі як клавіатура або миша, окропивши тканину миючим засобом, а потім протерши.

Ручки шафи
Подумайте про те, до чого ви найчастіше торкаєтеся на кухні та у ванній. Швидше за все, це ручки вашої шафи. Огляньте ці ділянки, видаливши жир або бруд з ручок мильною водою, потім промийте і висушіть. Вбивайте бактерії і мікроби за допомогою дезінфектора, залиште на п’ять хвилин, потім відполіруйте серветкою з мікрофібри до блиску.

Відра для сміття
У ваші сміттєві відра потрапляє всіляка гидота, але як часто ви насправді зупиняєтеся, щоб вимити відро для сміття? Щоб позбутися від бруду, промийте відро і всі знімні пластикові вкладиші теплою мильною водою. Потім промийте, висушіть і обприскайте з усіх боків дезинфікуючим спреєм.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело