Збільшити зарплату! Президент приголомшив – вистачить, його вчинок “розірвав”

В умовах ринкової економіки держава не може встановлювати ціни на продукти харчування, але підвищує мінімальну заробітну плату, щоб у громадян підвищилися доходи, заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба президента.

Під час спілкування з журналістами в Тернопільській області Зеленський нагадав, що на думку низки експертів підвищення мінімальної заробітної плати є помилкою.

“Але звичайні люди, які живуть в Україні і які в більшості є платниками податків, вони радіють… Що стосується мінімальної зарплати, то і п’ять тисяч – це нічого. Ми збільшили, наскільки змогли, з 1 вересня. З 1 січня вона буде шість тисяч, а з 1 липня або серпня – шість з половиною тисяч гривень”, – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що громадяни відчують збільшення рівня мінімальної зарплати, оскільки від неї індексуються посадові оклади бюджетників.

Він також нагадав, що на ціни на продукти впливає багато факторів, зокрема – погодні умови, обсяг врожаю, баланс експорту та імпорту, курс валюти тощо.

“Стосовно зменшення цін, то у нас ринкова економіка. Держава не може “ламати” ціни і підприємства”, – заявив Зеленський.

Також варто додати, що В Україні з 1 вересня, підвищились мінімальна зарплата і мінімальна пенсія.

29 серпня президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” № 822, який парламент прийняв на позачерговій сесії 25 серпня.

Мінімальна заробітна плата в Україні з 1 вересня поточного року зросла до п’яти тисяч гривень на місяць.

Підвищення “мінімалки” з вересня поточного року є першим етапом, другим стане підвищення з 2021 року до 6 тисяч гривень, а протягом 2021 року мінімальна зарплата має зрости до 6,5 тисяч гривень.

Читайте також  Мамина копія! Катя Осадча показала фото з дорослим сином, справжній красень

Разом із тим, з урахуванням зростання мінімальної зарплати Кабінет міністрів України 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 1 вересня 2020 року розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери в 2225 гривень.

Підвищення мінімальної зарплати в Україні: що передувало

Верховна Рада ухвалила відповідний закон 25 серпня.

6 серпня президент Зеленський ініціював внесення змін до держбюджету для підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн з 1 вересня цього року.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 550 грн і становить 4 723 грн на місяць, або 28,31 грн на годину.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело