Україну та інші країни чекає нова напасть від COVID-19 через клімат – вчені

Вчені встановили, що виживаність вірусів у зовнішньому середовищі залежить від сезонних змін температури і вологості.

Коронавірус в Україні стане сезонною хворобою. Це стосується всіх країн з помірним кліматом, стверджують учені американського університету Бейрута в Лівані. Тобто остаточно позбутися від цієї хвороби вже не вийде.

У нашій країні клімат – помірно-континентальний. У всіх країнах з подібним кліматом коронавірусна інфекція COVID-19 стане сезонним явищем – як тільки сформується колективний імунітет. Про це йдеться в статті на порталі Frontiers in Public Health.

Вчені встановили, що виживаність вірусів у зовнішньому середовищі залежить від сезонних змін температури і вологості. Від цих же факторів залежить, як часто люди групами знаходяться в приміщеннях – і наскільки їхній організм схильний до інфекцій.

Влітку віруси гинуть швидше, а люди в задушливих приміщеннях влаштовують масові посиденьки рідше – тому сезонні віруси не такі небезпечні. Але це правило спрацьовує лише при наявності імунітету у більшості людей.

COVID-9 поки що не дає імунітету – тому сезонний фактор на нього не поширюється. Як тільки колективний імунітет з’явиться – можна буде очікувати, що статистика з коронавірусу в Україні та інших країнах з помірним кліматом влітку почне демонструвати позитивну динаміку.

 

Читайте також  Вчені виявили чотири захворювання, які збільшують ризики зараження важкою формою коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело