Хворий на грип може злягти з Covid-19 і навпаки – ізраїльський лікар

На сьогоднішній день є випадки, коли у людини є COVID-19 і ще приєднується грип.

Коронавірус у всьому світі активізувався, в багатьох країнах вже щосили готуються до другої хвилі. Зросло число хворих і в Україні – станом на 16 вересня зафіксовано 162 660 випадків зараження. Але ситуація може погіршитися через те, що починається сезон грипу. Вже зафіксовані випадки, коли у людини є COVID-19 і ще приєднується грип, заявив лікар-анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль.

Про це Бриль розповів в ефірі телеканалу Obozrevatel TV.

За його словами, вірус грипу і COVID-19 – це два різних віруси, але вже відомі випадки, коли люди, хворі на грип, підчепили також коронавірус.

“Вірус грипу та COVID-19 – це два різних віруси. Так само як SARS – це теж інший вид коронавірусу. Це не ідентичні речі. Можна і поламати ногу, і зламати палець. Це дві різні речі. У даній ситуації те ж саме. Вірус з’єднується не з усіма клітинами в організмі. На сьогодні є випадки, коли у людини є COVID-19 і ще приєднується грип”, – розповів лікар.

За його словами, ми ще не перебуваємо в сезоні грипу для того, щоб говорити про це повною мірою.

“Але такі випадки є”, – підкреслив Бриль.

Лікар також розповів про симптоми грипу та коронавірусу.

“Симптоми схожі. Хоча від коронавірусу страждають не тільки легені. Найчастіше неправильно пишуть”пневмонія”. Це не пневмонія, і не атипова пневмонія, і не позалікарняна пневмонія, це ураження легенів. Пневмонія – це запалення легенів. Коронавірус – це ураження легенів, що не має нічого спільного з пневмонією. Від цього і абсолютно неправильне лікування антибіотиками. Подивіться протоколи МОЗ – антибіотик, антибіотик, антибіотик. Це нерозумно і злочинно! Хтось скаже, це профілактично. Але ж це говорять люди, які, на жаль, не читають досліджень”, – пояснив медик з Ізраїлю.

Читайте також  ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19

Також він додав, що під час COVID-19 йде ураження всіх систем в організмі – уражається і печінка, і нирки, почасти це схоже на васкуліт.

“Грип – це трохи інше захворювання. У нього інший механізм, він з іншого сімейства, він взагалі по-іншому діє”, – сказав лікар.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело