Степанов терміново зібрав мерів через карантин в Україні: про що домовилися і які зміни чекають міста

Максим Степанов обговорив з мерами міст ситуацію з карантином: про що домовилися

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вчора, 14 вересня, провів нараду з мерами обласних центрів з приводу ситуації з коронавірусом та дотриманням карантинних вимог. Розмова високопосадовців тривала 2,5 години.

Про що домовилися з мерами українських міст, глава МОЗ Максим Степанов розповів на брифінгу. За його словами, головною метою було прибрати “будь-які політичні речі”.

“Важливо, щоб заходи, які ми пропонуємо, виконувалися. Крім того, контроль покладено саме на місцеву владу. Ми домовилися по багатьох позиціях. Я готовий сам ініціювати ці зміни до постанови Уряду”, – зазначив він.
Максим Степанов
За словами Степанова, мери міст були згідні з тим, що не повинні проводити зараз масові заходи, що треба організувати контроль на транспорті та ринках. Своєю чергою вони запропонували інший режим роботи шкіл або дитячих садків.

“Ми готові це підтримувати.”, – зазначив Степанов.

Днями поліція відкрила справу через порушення карантину на день міста в Одесі. В уряді заявили, що в Україні через коронавірус понад 500 шкільних класів перебувають на самоізоляції, 37 шкіл переведені на дистанційне навчання.

Читайте також  Вижили більше! Ляшко звернувся до українців. Хороші новини у Вербну неділю

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело