Колишній чиновник звинувачує МОЗ у неефективному витрачанні бюджетних коштів: деталі скандалу

Лікар, колишній заступник голови Одеської ОДА Сергій Калінчук заявив, що регіони можуть залишитися без облаштованих відділень екстреної медичної допомоги.

У МОЗ України виявили перший випадок зараження COVID-19

Про це він написав у блозі на “Лівому березі”.

На його думку, Міністерство охорони здоров’я під виглядом реалізації обіцянки президента про оснащення приймальних відділень опорних лікарень планує витратити 5,3 млрд гривень на закупівлю медичного обладнання, яке до цих відділень не відноситься.

Зокрема, йдеться про 48 ангіографів (з орієнтовною вартістю 22,5 млн гривень за одиницю), 161 комп’ютерний томограф (22 млн гривень за одиницю) і 135 ендоскопічних стійок (5 млн гривень за одиницю).

Крім того, Калінчук додав, що закупівля не має законодавчого обґрунтування.

Він наголосив, що в постанові Кабміну №613 гроші виділяються на закупівлю медобладнання для “приймальних відділень”, але в профільному законі “Про екстрену медичну допомогу” формулювання “приймальні відділення” відсутні, а мова там йде тільки про “відділення екстреної медичної допомоги”.

Калінчук підмітив, що залишається відкритим питання, яким чином Кабміні збирається законно витратити понад 5 млрд гривень на “приймальні відділення”, створення та існування яких взагалі не передбачено законодавством.

Варто зауважити, що лікар також запевнив, що опорні лікарні не зможуть створити відділення екстреної допомоги через відсутність фінансування.

Читайте також  В Україні дозволили роботу продуктових ринків: у МОЗ назвали умови

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело