Cкільки вільних місць у лікарнях на випадок другої хвилі: МОЗ підбило проміжні підсумки пандемії

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов виступив з черговим брифінгом щодо епідеміологічної ситуації в Україні.

Про це повідомляє Telegram-канал “Коронавірус_інфо”.

Степанов повідомив про те, що за минулу добу захворіла рекордна кількіть українців – 1847 осіб, серед яких 106 дітей і 59 медичних працівників. Ще один антирекорд попередньої доби – 333 особи, яких довелося госпіталізувати. Упродовж попередньої доби зафіксовано 33 летальні випадки, а 633 пацієнти змогли подолати вірус.

На сьогоднішній день, завантаженість ліжок у лікарнях сягає 24% від загальної кількості місць, виділених для лікування хворих на COVID-19. Найбільше навантаження на медичну систему лягло на плечі Києва – 52%, Львівської області – 52,8%, Чернівецької області – 52,4% та Івано-Франківщини – 48,8%. Загалом в українських лікарнях перебувають 5754 пацієнти з COVID-19.

Міністр також заявив про те, що 14 серпня відбулася селекторна нарада з керівниками обласних департаментів охорони здоров’я, з метою перевірки готовності медичних закладів до збільшення притоку інфікованих COVID-19. За її результатами стало відомо, що у всіх 230 лікарнях другої хвилі здійснюються заходи щодо збільшення кількості ліжок з підведеним киснем.

Не зважаючи на таку статистику, міністр Степанов наголосив, що згідно з чинними правилами адаптивного карантину, робота закладів освіти забороняється лише в регіонах які потрапили до “червоної зони” епідеміологічної небезпеки.

Читайте також  Україна на порозі другої хвилі епідемії коронавірусу, – НАН

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело