«Навіть в африканських країнах такого не зустрічала», – полька про ставлення до українців на кордоні (ФОТО)

Жінка просила вибачення в українців за ставлення до них польських прикордонників

Monika Witkowska у мережі Facebook опублікувала емоційний відгук про перетин кордону в пункті перетину Грушів – Будомєж. Пані поверталася додому, до Польщі, автобусом з Івано-Франківська разом з українцями. Її пост розпочинається словами:

Вітаємо в Польщі або як працюють польські прикордонники і митники. Якщо коротко: зневага до людей, грубість і зарозумілість.

Далі мандрівниця продовжує, що жодних інших транспортних засобів окрім їхнього автобуса в пункті перетину не було. Попри це полька разом з іншими пасажирами пробула на кордоні понад 4,5 години.

Більшість цього часу зайняли вихід з автобуса з багажем (у Моніки був досить тяжкий рюкзак) і очікування у черзі до закритої будівлі без місць для сидіння у сподіванні що польські прикордонні служби розпочнуть свою роботу.

Однак пройшло 15 хвилин, пів години, година… і нічого не відбувалося

Подаємо інші витяги з її публікації:

Крім мене, всі пасажири були українцями, тому ніхто навіть не пискнув, напевно, побоюючись можливих проблем.

Подібні ситуації є нормою і 4,5 години на кордоні – це далеко не рекорд.

Повірите, мені було соромно. Бо навіть на кордонах в африканських країнах, де ніхто нікуди не поспішає, такої байдужості до людей я не зустрічала. А тут, в’їзд до Європи і пани-владці показують, що не мають поваги до людей (тим більше, що там було багато людей похилого віку) і водночас не переймаються своїми обов’язками.

Закінчилося усе тим, що, коли нарешті з’явилися панове з перевірки паспортів, довелося чекати ще й митників – в невеличкому переповненому коридорі, де неможливо було дотриматись протиепідемічних вимог щодо дистанції між людьми.

Читайте також  Українці двічі на місяць можуть безкоштовно полетіти до Канади

Коли через 4,5 години вдалося продовжити подорож, мені було так соромно за ситуацію, що я вибачилася перед пасажирами-українцями за це.

Завершила Моніка свою розповідь такими словами:

Під час мандрів Україною на кожному кроці я зустрічалася з доброзичливістю. Я подорожувала сама, маршрутками та автостопом, спала у наметі або користувалася запрошеннями різних людей – жодного разу у мене не було ситуації, в якій я могла б сказати щось негативне про українців.

У коментарях до публікації інші мандрівники відзначили, що підписуються під кожним словом Моніки, а також, що стояли на кордоні і по 10, і навіть по 28 годин, і не лише на цьому пункті перетину з Польщею.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело