Рай чи пекло: як змінились турецькі курорти після пандемії та до чого готуватись українцям

Перші відвідувачі курортів Туреччини після пандемії поділилися своїми враженнями про відпочинок.

Як повідомляють іноземні ЗМІ, відгуки не найприємніші.

Туреччина стала однією з перших країн, яка відкрила свої курорти для іноземців. Тисячі туристів, яких не задовольняла можливість відпочивати в рідній країні, кинулися скуповувати свіжі гарячі путівки. Багато з них забронювали місця на серпень ще до початку пандемії.
Але для відвідувачів відкрилися двері далеко не всіх турецьких готелів. Багатьом відпочиваючим прямо на місці відмовили в поселенні в уже оплачену готель. А альтернативний варіант опинявся набагато менш комфортабельним.

На такий стан справ поскаржилися туристи з Білорусі. За словами відпочиваючих, вони ретельно продумали всі деталі поїздки до Аланії ще взимку. Турагенство запевняло, що все залишається в силі. Однак, по приїзду на відомий курорт виявилося, що кільком десяткам туристів без їх відома змінили готель на менш качственний і дешевший. Про повернення грошей мова навіть не йшла. Не допомогли ні звернення до турецької поліції, ні бесіди з представником оператора. Як “втіхи” для постраждалих організували безкоштовні екскурсії.

Експерти кажуть, що причина такого ставлення проста: багатьом готелям невигідно працювати з дотриманням всіх санітарних норм, а інші через противірусних заходів обмежили максимально можливе число відвідувачів.

Так само бажаючим відпочити в Туреччині рекомендують не вірити турфірмам, зосередженим зараз на підвищенні прибутку, на слово, а перевіряти бронь самостійно.

Читайте також  Єлизавета II звернулася з важливою заявою щодо дитини Меган Маркл: "Особливий час"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело