Грошова допомога при народженні дитини: як оформити онлайн

Оформити грошову допомогу при народженні дитини можна онлайн, використовуючи електронний цифровий підпис.


Про це інформує finance.ua з посиланням на урядовий портал.

Для того, щоб оформити допомогу, необхідно перейти на на сайт Міністерства соціальної політики України та авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або електронної пошти. При виборі другого варіанту Вам доведеться завітати до органу соцзахисту населення, щоб особисто підписати документи. Тоді заповнити електронну заяву на призначення допомоги.

Для вам будуть потрібні:

свідоцтво про народження дитини;
паспорти обох батьків;
ІПН обох батьків (за наявності);
номер банківського рахунку у форматі IBAN (якщо хочете отримувати виплати на картку).
У заяві необхідно також вказати відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. І обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: на картку або на поштовому відділенні, йдеться у повідомленні.

Вкінці система автоматично підкаже територіальний орган соціального захисту, який має розглянути запит. Якщо ви маєте КЕП, підпишіть заяву та подайте її на розгляд.

Рішення про призначення допомоги мають надіслати на вашу електронну пошту приблизно протягом 2 тижнів з моменту звернення.

Зазначається, що державна допомога при народженні дитини залишається без змін і становить 41280 грн: 10320 грн – одноразова виплата і 860 грн – щомісяця впродовж 3 років. Також Кабінет Міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість “Пакунку малюка”.

Читайте також  Вбuвство Ірини Мукоїди: викрилося “темне минуле” головного підозрюваного

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело