У МОЗ озвучили дату офіційного рішення щодо навчання з 1 вересня

Міністр охорони здоров’я анонсував дату прийняття офіційного документа щодо навчання в умовах карантину.


Сьогодні, 29 липня, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі “Сніданок з 1+1” повідомив дату прийняття офіційного документа щодо навчання з 1 вересня.

За словами Степанова, у четвер, 30 липня, відбудеться нарада з підготовки до нового навчального року, де буде прийнято остаточне рішення щодо правил перебування учнів у школах. Міністр охорони здоров’я зауважив, що правила будуть не складними.

Діти повинні навчатися, безпосередньо перебувати в школі. Головне, щоб це було безпечно перш за все для дітей. Зараз ми спостерігаємо, що у переважній кількості міст і районів діти підуть до школи 1 вересня, — додав він.

Нагадаємо, раніше було прийнято рішення щодо зонування регіонів й відповідних умов для відкриття шкіл, де освітні заклади “червоної зони” будуть закриватися на тимчасовий карантин до врегулювання епідеміологічної ситуації.

Також заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій запевняла, що діти обов’язково підуть до школи, про що ми писали раніше.

На завтра, 30 липня, заплановано велику нараду, де буде прийнято усі остаточні рішення, — ще раз наголосив Максим Степанов.

Читайте також  МОЗ збільшило перелік країн "червоної" зони

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело