Медик назвав легкий спосіб відновлення легенів після коронавірусу

Вирішальне значення має перший рік по завершенню захворювання.
Одним з найбільш неприємних ускладнень після коронавірусу є фіброзні зміни в легенях. Професор Кирило Зиков розповів, яким чином можна відновити повноцінну роботу цього органу.

Після того, як людина перехворіла коронавірусною інфекцією, окремі пошкодження можуть пройти, вирішальне значення має перший рік по завершенню захворювання. Щоб якомога швидше привести легені в порядок, необхідно вживати вітаміни, виконувати вакцинацію від пневмокока, відмовитися від куріння і займатися лікувальною фізкультурою.

Професор Кирило Зиков заявив про важливість уникати вірусних респіраторних пневмоній і слід зменшити ризик появи бронхолегеневих хвороб за допомогою процесу вакцинації. Особливо фахівець застеріг від куріння як звичних сигарет, так і всіляких електронних пристроїв і кальянів.

Медик вважає за потрібне пройти всім перехворілим коронавірусним захворюванням повноцінну респіраторну реабілітацію зі спеціальною дієтою, лікувальною фізкультурою і дихальною гімнастикою. Розробити тренувальні дії зобов’язаний лікар ЛФК. Аеробні навантаження виявляться ефективними в разі їх тривалості як мінімум півгодини в тиждень протягом восьми тижнів. Привести себе в порядок також можливо завдяки вітамінам і вживання в їжу свіжих овочів і фруктів.

Читайте також  "Врятує лише вакцина": як світ намагається перебороти коронавірус і чому на це підуть місяці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело