Не минуло й не тижня: на Шкарлета скинули всі проблеми МОН

Голова парламентського комітету з питань освіти і науки Сергій Бабак озвучив проблеми сфери освіти в Україні і звернувся до в. о. міністра Сергія Шкарлета.

“Нам коштує значних зусиль вибити мільйони, а іноді мільярди на програми, на які ми дуже розраховуємо, що вони дійсно зроблять освітнє середовище кращим. Це питання досі не закрито. Ці речі можна виправляти положенням про використання коштів або через Кабмін”, – заявив Бабак під час засідання комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій.
Чиновник попросив Шкарлета провести аудит використання тих коштів, які виділяються в рамках МОН або інститутах, підпорядкованих міністерству.

“Я був би радий, якби ви провели аудит щодо закупівлі підручників за останні кілька років. Ці результати допоможуть нам зрозуміти, де не дуже ефективне використання коштів. І справа не в тому, що хтось має бути покараний, а в тому, щоб зробити цю систему ефективною”, – зазначив глава комітету.

Ще одна проблема – нарахування заробітної плати педагогічним працівникам. Бабак нагадав, що до 15 липня необхідно запропонувати комітету нову концепцію нарахування зарплат усім працівникам освіти.

Крім того, до 1 вересня потрібно запустити електронну освітню платформу для шкіл і продовжувати наповнювати її навчальним контентом.

За словами Бабака, в 2020 році держава виділила останню субвенцію, якої повинно вистачити на вирішення проблеми шкільних туалетів та інтернету.

“Зв’яжіться з губернаторами і працюйте з ними ефективно, тому що субвенції на обласні бюджети виділяються, але вони не доходять туди, куди потрібно. Ми готові виділяти і більше, якщо це можливо, але хочеться це питання нарешті закрити”, – підсумував він.

 

Читайте також  Зимові канікули 2023-2024: коли відпочиватимуть школярі в різних регіонах України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело