Ситуація загострилася: на кордоні з Польщею зібралися натовпи заробітчан

На пункті пропуску “Шегині” на кордоні з Польщею велика кількість заробітчан стоїть у черзі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Люди по 10 годин вже чекають, щоб пройти через єдиний пішохідний КПП. Також не дотримуються карантинних заходів, наприклад, соціальної дистанції. Станом на першу половину дня 14 червня, там в черзі зібралося близько 400 осіб.

“Люди в черзі скаржаться, що час очікування становить до 10 годин без дотримання соціальної дистанції і без можливості вирішення елементарних санітарно-гігієнічних проблем”, – йдеться в повідомленні.

Прикордонники відзначають, що щодня зростає число українців, які перетинають “Шегині”. З боку України немає карантинних обмежень для тих, хто слідує до Польщі. При цьому на польській стороні людям доводиться кілька годин стояти в черзі.

“Польською стороною у зв’язку з карантинними заходами проводяться додаткові контрольні процедури щодо громадян, які прибувають з-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян і час очікування на перетин кордону”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона просить польських колег прискорити оформлення в пункті пропуску “Медика”, а громадян України закликають по можливості виїжджати до Польщі через “Ягодин”, “Краківець” та “Рава-Руську” на автотранспорті.

Читайте також  "Світ збожеволів": "оголений" знімок найповнішої у світі моделі підірвав мережу (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело