Путін підписав указ про застосування ядерної зброї: про що в ньому йдеться

У вівторок, 2 червня, президент Російської Федерації Володимир Путін затвердив державний документ, згідно з яким він має право в особливих випадках приймати рішення про застосування ядерної зброї.

Цей документ має назву “Основи російської політики в галузі ядерного стримування” і опублікований на офіційному порталі правової інформації.

Застосування ядерної зброї розглядається в ньому як крайній захід і засіб стримування в разі загрози агресії проти РФ. Рішення про використання ядерної зброї приймає особисто президент.

Серед військових загроз зазначено, зокрема, “нарощування потенційним противником на суміжних з РФ і її союзниками територіях і в прилеглих морських акваторіях угруповань сил загального призначення, в складі яких перебувають засоби доставки ядерної зброї”.

Загрозами для Росії також будуть вважатися”створення і розміщення в космосі елементів системи ПРО і ударних систем”, “наявність у держав ядерної зброї і (або) інших видів зброї масового ураження, які можуть бути застосовані проти РФ і (або) її союзників, а також засобів доставки цих видів зброї “, неконтрольоване поширення ядерної зброї, засобів її доставки, технологій і устаткування для їх виготовлення, а також “розміщення на територіях неядерних держав ядерної зброї і засобів її доставки”.

Як агресивні наміри розглядатиметься також “розгортання систем і засобів протиракетної оборони, крилатих і балістичних ракет середньої і меншої дальності, високоточної неядерної і гіперзвукової зброї, ударних безпілотних літальних апаратів, зброї спрямованої енергії”.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше посол США в Польщі Джорджетт Мосбахер заявила, що можливо Польща могла б розмістити на своїй території американську ядерну зброю.

Читайте також  Кінець Путіна та війни вже близький: експерт пояснив, чому диктатор РФ раптово вирішив відвідати Маріуполь і Крим

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело