Медикам доплатять 300% за COVID-позитивних: у МОЗ сказали, коли

На початку травня медики, які працюють із хворими на коронавірус COVID-19, отримають всі кошти за квітневими розрахунками.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу 2 травня, який транслювала пресслужба Кабміну на своєму Youtube-каналі. Він наголосив, що до МОЗ почало надходити багато звернень щодо недовиплати коштів медикам, які працюють із хворими на COVID-19, за березень.

“Всі кошти, без винятку, обіцяні в розмірі 300%, були перераховані у міста. За яким алгоритмом це все відбулося? Спочатку нами була зібрана інформація в розрізі кожного медичного закладу, який працював із хворими на COVID-19. Загальна кількість хворих на 1 квітня складала близько 440 осіб у цілому по Україні”, – сказав очільник МОЗ.

За його словами, тоді було зібрані всі дані про медиків, які працювали з такими хворими, їхню заробітну плату. А вже відповідно до цих сум у міста було перераховано кошти для здійснення виплат з урахуванням 300%, а також поставлене відповідне завдання.

Степанов наголосив, що водночас до МОЗ почали надходити сигнали про невиплати цих грошей. За його словами, така проблема виникла з вини або місцевих органів влади, або головних лікарів медзакладів.

Очільник МОЗ додав, що така ситуація – неприпустима. У результаті були надіслані листи до голів ОДА, аби вони відзвітували про хід справ.

“Вже з квітня лікарі отримуватимуть оплату послуг за пакетом COVID-19, ухваленим Кабміном, де передбачено, зокрема, підвищення на 300% заробітної плати… Постановою Кабінету міністрів затверджено тарифи на ці послуги, в НСЗУ звітують, що готові до укладання угод, і на початку травня всі кошти за квітневими розрахунками будуть виплачені”, – заявив він.

Читайте також  Курс долара побив новий рекорд: скільки коштує валюта в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело