У Польщі підготували нові пропозиції для працівників з України

Антикризовий щит 3.0″ від польського уряду містить нові пропозиції для українців, які працюють у Польщі.

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на money.pl, в новому законопроєкті прописана можливість для іноземців, в першу чергу громадян України, працювати на сезонних роботах без необхідності отримання відповідного дозволу.

Фактично в такий спосіб уряд намагається піти назустріч польським фермерам, які неодноразово заявляли, що збирати полуницю та інші ягоди й овочі через брак працівників з України не буде кому.

Перший “Антикризовий щит” передбачав, що роботодавці можуть змінювати умови договорів, підписаних з іноземцями. Однак уряд дійшов висновку, що прописане положення є недостатньо точним, адже тоді іноземним працівникам потрібно було заново отримувати нові “освядчення” або “зезволення”, щоб їхня робота й надалі вважалася легальною.

 

Відтак в “Антикризовому щиті 3.0” уряд вніс корективи. Тепер пропонується, що змінювати умови договорів з іноземцями можна буде без необхідності останнім змінювати свої дозвільні документи. Причому скасовується необхідність отримувати дозвіл на сезонні роботи для тих іноземних працівників, які зараз перебувають у Польщі.

Крім того, польський уряд пропонує автоматично продовжити термін дії всіх документів, виданих раніше іноземцям у Польщі. Раніше в “Антикризовому щиті” та “Антикризовому щиті 2.0” автоматично продовжили термін дії карт побиту, національних віз та безвізового режиму.

Читайте також  Українці не зможуть повноцінно їздити за кордон до завершення вакцинації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело