Українців заарештували за кордоном: стали відомі подробиці масштабного скандалу

Дипломатів відправили визволяти шістьох українців, яких затримали у Бангладеші.

У Бангладеші затримали шістьох громадян України, яких підозрюють у шахрайстві з банківськими картками, повідомляє TheБабель.

За словами заступника директора департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича, посольство України в Індії вже нотою звернулося до МЗС Бангладеш з проханням пояснити причину затримання українців та повідомити про умови їх утримання і стан здоровʼя.

Кирилич повідомив, що на 10 червня запланована зустріч дипломатів у посольстві Бангладеш в Делі щодо цієї справи.

«Консул готує відрядження до Бангладеш з метою відвідання в закладі тримання громадян України, а також проведення зустрічей з компетентними органами країни», — написав у представник МЗС у Twitter.

Він додав, що посольство України підтримує контакт з адвокатом затриманих та рідними.
Нагадаємо, що українці поїхали до Польщі на заробітки, а заробили, судячи з усього, собі кримінальні терміни.Трагедія сталася на Великдень. На заході Польщі жорстоко побилися українці та поляки.

Конфлікт стався в магазині. Увечері українці раптом почали знущатися над продавщицею торгової точки. Вони її, нібито, ображали. За дівчину заступилися місцеві жителі, повідомляє Польське радіо.

Слово за слово і українці з поляками зійшлися стінка на стінку. У масовій бійці брало участь вісім чоловік – четверо жителів України і четверо поляків. В результаті конфлікту серйозно постраждав 40-річний місцевий житель. Його дуже сильно вдарили по голові. Постраждалого негайно госпіталізували. Українські заробітчани, зрозумівши, що натворили, спробували сховатися. Але були затримані поліцією.

Через кілька днів травмований житель Польщі помер в медичному закладі. За словами лікарів, він помер від недостатності дихальних шляхів і кровообігу, спровокованої травмою голови. Польські правоохоронці впевнені, що українці в бійці використовували ножі. Тепер наші заробітчани замість роботи вирушили під арешт. Поки на три місяці. Їм «світить» до десяти років позбавлення волі.

Читайте також  На Дніпропетровщині молодого копа закатували до смерті: прив'язали до дерева і...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -