У Раді хочуть скасувати кримінальну відповідальність за смертельні ДТП

Депутати хочуть спростити життя водіям. У парламенті зареєстрований законопроект, який пропонує звільняти автомобілістів від кримінальної відповідальності за ДТП з тяжкими наслідками, яке трапилося через погану дорогу або з вини іншої людини.

Відповідний проект закону № 10236 подав нардеп від “Народного фронту”, представник правового комітету Ігор Лапін.

Зараз же, незалежно від того, чи була яма на дорозі, або на трасу в недозволеному місці вискочив пішохід, водій автоматично вважається винним. І йому загрожує серйозний термін, до 8 років навіть у тому випадку, якщо він не порушував правила дорожнього руху.

Головне:

Новий закон допоможе водіям отримати компенсацію;

Найчастіше аварії відбуваються з вини пішоходів, але відповідальність несе водій;

Долю водія вирішує експертиза, дані якої можуть і підтасувати.

Аварії через пішоходів

Багато адвокатів вважають законопроект правильним. “Особливо це стосується ДТП з пішоходами. Зараз водій одразу ж призначається винним. І вже сам повинен доводити протилежне. І навіть якщо йому це вдасться і відповідальність з нього знімуть, то отримати компенсацію, наприклад, з винного пішохода йому не вдасться”, — вважає адвокат Андрій Вареник.

Юристи кажуть, що дуже багато аварій у нас трапляється саме з вини пішоходів, які примудряються перебігати восьмисмугові траси в недозволеному місці, ігноруючи пішохідні переходи.

А ось щодо поганого покриття і ям на дорогах, через які так само відбуваються аварії, то зараз існує адміністративна відповідальність для комунальників, за якими закріплені ділянки доріг.

“Так само до відповідальності можна притягнути й іншого водія, через якого трапилася аварія”, — говорить Вареник.

Закон був потрібен давно

Адвокат із ДТП Вадим Володарський вважає, що подібний законопроект ухвалити потрібно було давно. “У правилах дорожнього руху є пункт 12.3, який говорить про те, що водій у разі виникнення небезпеки або перешкоди, повинен вжити заходів для безпечного об’їзду або гальмування аж до зупинки.

Читайте також  Хакери опублікували особисте листування Девіда Бекхема

Все нібито правильно. Але на практиці, коли водій потрапляє в яму, то всі звинувачують його, тому що не вибрав безпечну швидкість, не об’їхав яму, чи не загальмував перед нею”, — говорить Володарський.

Правда, уточнює, що серйозні наслідки в ДТП з ямами рідкісні. Інша справа пішоходи і водії-порушники.

Експертизу підтасовують

“Водій їде дотримуючись швидкості, знаків, розмітки. Раптом під колеса вискакує пішохід, або хтось виїжджає з другорядної дороги, проїжджає на червоне світло. І у нас починається розслідування з довгим і нудним з’ясуванням, а чи мав він можливість з технічної точки зору уникнути ДТП. Причому часто ці питання вирішує експертиза. Але в експертизі нерідко вихідні дані підтасовуються, або самі експерти неграмотно на них відповідають”, — говорить адвокат Володарський.

У результаті на водія перекладають або частину провини, або всю провину у випадку з пішоходом. Після схвалення того законопроекту з водія відповідальність можуть зняти.

Також адвокат зазначає, що в проекті закону вносяться зміни тільки в ст. 286 КК України. “Необхідно таку ж норму ввести і в ст. 124 Кодексу про адміністративні правопорушення. Це стаття про ДТП без постраждалих. Там також поширена ситуація, коли перекладають провину з того, хто створив аварійну ситуацію, на водія”, — вважає Володарський.

Хоча юристи відзначають, що через наближення виборів у депутатів можуть не дійти руки до голосування за цей потрібний проект.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -