Порошенко просить СБУ розібратися в неефективних “перемовинах” Медведчука

Президент України Петро Порошенко звернувся до СБУ. Він просить перевірити, чи потрібна участь Віктора Медведчука у перемовинах щодо звільнення заручників.

Порошенко в ефірі “Радіо НВ” зазначив, що не вважає діяльність кума президента Росії ефективною.

Порошенко додав, що чекатиме на доповідь від СБУ у четвер, 11 квітня. Президент сказав, що “де-факто пан Медведчук представляє Російську Федерацію і пана Путіна”.

Кількість українських політв’язнів у Росії наближається до 100.

Він наголосив, що до компетенції Медведчука не належить “визначати, що і як робити Україні”.

У нього була одна функція – звільнення заручників, які перебувають як у підвалах окупованих територій, так і у в’язницях Росії. Останній раз це відбулось в грудні місяці 2017 року. Назвати це ефективним точно не можна,
– сказав Петро Порошенко.

У грудні 2018 року президент Росії заявив, що Віктор Медведчук їздив до Москви, аби обговорити питання звільнення українських військових, захоплених 25 листопада у Керченській протоці. Нещодавно Медведчук разом з Бойком літали в Москву на зустріч із російським прем’єром Дмитром Медведєвим.

Що відомо про політ Бойка та Медведчука до Росії Медведєв зустрівся у Москві з Медведчуком та Бойком? Попри те, що Росія анексувала Крим та розпалила війну на Донбасі, кандидат у президенти України Юрій Бойко літав до РФ на зустріч із російським прем’єром Дмитром Медведєвим. Разом з Бойком літав і Віктор Медведчук – кум президента Росії Володимира Путіна та голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя”.

Бойко з Медведчуком кажуть, що літали до Росії на так звані економічні переговори. На цих переговорах Бойко назвав стосунки між Україною та Росією “вкрай важливими” для нашої держави. А ще Бойко сказав, що “готовий запропонувати і розглянути різні варіанти відновлення контракту по транзиту газу”.

Читайте також  Британські депутати знову відкинули всі альтернативи Brexit

ДБР відкрило справу через політ Бойка та Медведчука до Москви.Бойко та Медведчук могли перетнути кордон з Росією незаконно Бойко та Медведчук могли перетнути кордон з Росією незаконно Але справи відкриті не особисто проти політиків, а проти працівників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб. Адже саме ці служби могли дати згоду на авіапереліт політиків до РФ.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


-