Не змогла навіть відчинити двері: жінка у візочку і двоє маленьких дітей згоріли живцем

Двоє малих дітей і їхня мама-візочниця загинули в пожежі через кілька годин після того, як батько поїхав на роботу у столицю. Жінка не змогла навіть відчинити двері надвір.

Бабуся Люба не може отямитися від горя – вона дивиться на те, що лишилося від хати, де ще вчора гралися її онуки. Про них тут нагадує все – іграшки, ліжечко, все в кіптяві. “Толік і Валичка”, – каже плаче жінка. Із онуками бачилася рідко – син із невісткою жили відлюдькувато. Обоє мають ДЦП, познайомилися на лікуванні. Чоловік працює, жінка в люди виходила нечасто. “Візочок на пульті був, вона діток катала. Хлопчик на візочку, дівчинка на руках”, – каже вона.

На роботу на добу чоловік поїхав за півдня до трагедії. Загорання сталося біля входу в хату – за попередньою версією, спалахнув холодильник. Про те, що він димить, нібито говорила у своєму останньому дзвінку 28-річна Наталія. Її знайшли біля її ж інвалідного візка – вона навіть не встигла відчинити двері. “Коли вона сказала, що пожежа, мені швидку викликали на роботі, мене відкачували”, – каже її чоловік. Дмитро працює прибиральником у Києві. У нещасний випадок вірити він відмовляється. “Інколи магія – дуже страшна штука. Експертиза не може підтвердити, лікарі не можуть підтвердити”, – вважає він.

Рятувальники з експертами досліджують місце трагедії. Найбільше вигорів передпокій і дах. “Дах сильно горів, язики були великі”, – пригадує одна з сусідок. Пані Олена викликала рятувальників і шукала лом, бо знала, що в хаті малеча. Останній шанс врятувати малих дітей був через вікна, однак завадили ґрати – їх встановили ще за попередніх власників, коли будинок використовували, як дачу. Тоді намагалися вберегтися від злодіїв – ґрати врізали у стіни. Тож вирвати їх не вдалося.

Читайте також  На Київщині виявили підроблений алкоголь на 10 млн грн

Вхідні двері вибити змогли, але полум’я поширювалося надто швидкою “Невідомого року побудови, але сухенька, горить добре. Цегляні стіни, обрешітка дерев’яна і глиною помазане, також перекриття дерев’яне”, – каже провідний інспектор Яготинського сектору ГУ ДСНС України у Київській області Олег Шпара. “Дах почав валитися, але один із пожежників зайшов всередину кімнати і почав виносити – хлопчика зразу, дівчинку потім за секунду, ми почали робити реанімацію”, – розповіла сусідка Вікторія Здоровець.

Вікторія не стримує сліз, коли згадує, як до останнього сподівалася, що діти живі. “Перший раз в житті бачиш маленькі трупики дітей”, – зізнається вона. У поліції подію кваліфікують, як порушення правил пожежної безпеки. Батько ж шукатиме власної правди в екстрасенсів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -