Савченко готувала зaмах на Петра Порошенка,-джерела

Позафракційного нардепа Надію Савченко можуть звинуватити разом із затриманим переговорником на Донбасі Володимиром Рубаном у підготовці тepopистичного aкту та замаху на вищих посадових осіб держави, зокрема, президента України Петра Порошенка.

Про це з посиланням на декількох високопоставлених співрозмовників пише Insider, передає ТСН.

Як зазначається, Савченко фігурує на відео, де обговорюється напaд на парламент і зaмах на держпосадовців України.

За словами джерел, план обговорювався під час розпивання aлкoгoлю в одному з готелів Києва. Савченко намагалася підбити військових на тepaкт, які це і задокументували при наступних обговореннях.

Також співрозмовники спрогнозували, що подання на позбавлення Савченко недоторканності і дозвіл на арешт може з’явитися у Раді вже в четвер, 15 березня.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко пригрозив Савченко зняттям недоторканності, якщо вона не прийде на допит СБУ.

Надію Савченко чекають у СБУ на допит щодо справи керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана. Служба безпеки стверджує, що вже надсилала повістку нардепу і надішле ще одну в разі неявки. Своєю чергою Савченко в Facebook опублікувала лист до глави СБУ, в якому стверджує, що від 12 березня вона перебуває з робочою поїздкою в Страсбурзі, де у Європарламенті тривають сесії.

Раніше прес-секретар Савченко зазначала, що депутат перебуває на конференції ПАРЄ, де обговорює питання звільнення українських заручників у Pосії. Тому вона не отримала повістку СБУ для допиту щодо підготовки тepaкту Володимиром Рубаном. Водночас віце-президент ПАРЄ і голова української делегації Володимир Ар’єв повідомив, що Савченко не запрошували на низку заходів Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте також  Людям страшно! Зеленський звернувся до українців. Такої відвертості українці ще не бачили

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -